Ελλαδα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τι ποινή μπορεί να του επιβληθεί

Εισαγγελική έρευνα και για άλλα ροζ βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στάθης Παναγιωτόπουλος - Ποινή φυλάκισης
Στάθης Παναγιωτόπουλος © YouTube

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τι ποινή μπορεί να του επιβληθεί για τα βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο.

Το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει στον Στάθη Παναγιωτόπουλο ποινή από 1 έως 5 έτη, με αναστολή, είπε σήμερα ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο OPEN. «Η δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του είναι ένα απλό πλημμέλημα. Δεν έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος, γιατί δεν διώκεται για κακούργημα ώστε να περάσει από ανάκριση και να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι», υπενθύμισε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Ο γνωστός ποινικολόγος εξηγεί πτυχές της νομικής διαδικασίας εναντίον του παρουσιαστή και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε η πράξη αυτή να σταματήσει να είναι πλημμέλημα και να γίνει κακούργημα.

«Η καταγγέλλουσα βρήκε το θάρρος να δημοσιοποιήσει ένα θέμα που αφορά σε ένα πρόσωπο που μπαίνει σε όλα τα σπίτια», είπε ο Γιάννης Μαρακάκης, για μία μήνυση που τρέχει αρκετά χρόνια.

Ο δικηγόρος μίλησε για μία διάταξη που αφορά την απλή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, κάτι που πρέπει να αλλάξει. Ενα αμιγώς σεξουαλικό έγκλημα.

«Δεν έχει περάσει από ανάκριση για κακούργημα, οπότε μπορεί και να μετοικήσει εάν θέλει, αφού δεν του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Αυτό σημαίνει πως μπορεί και να μην παραστεί στο δικαστήριο» είπε ο Γιάννης Μαρακάκης, «ό,τι ποινή και αν ακούσει».

Εισαγγελική έρευνα και για άλλα ροζ βίντεο από τον Παναγιωτόπουλο

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διενεργεί έρευνα και για άλλα ροζ βίντεο, τα οποία φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες να έχει αναρτήσει ο παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Grtimes.gr μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το περιστατικό με την πρώην σύντροφό του, στη δημοσιότητα ήρθαν κι άλλες καταγγελίες για τον πρώην παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα, που αφορούν τη δημοσιοποίηση πορνογραφικού υλικού.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση προσωπικών δεδομένων και συγκεκριμένα το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση».

Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ο πρώην παρουσιαστής του Ράδιο Αρβύλα Στάθης Παναγιώτοπουλος έφυγε από την Ελλάδα με την σύζυγό του για το Μεξικό.

Σύμφωνα με το Mega, ο παρουσιαστής ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και εχτές εθεάθη με τη σύζυγό του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» , από όπου πέταξε το μεσημέρι για το Μεξικό. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ίδιος και η σύζυγός του θα πήγαιναν στην Αλόννησο για τις γιορτές, ενώ μάλιστα είχε βγάλει και τα σχετικά εισιτήρια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ