- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλεύρης: Τεστ για όλους ενόψει των γιορτών - Τι εξετάζεται
«Δεν υπάρχουν σκέψεις να επιβάλλουμε περιορισμούς που παραπέμπουν σε λοκντάουν»
Τον έλεγχο με διαγνωστικά τεστ για όλο τον πληθυσμό ενόψει των εορτών προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Ο έλεγχος με διαγνωστικό τεστ για όλο τον πληθυσμό, βρίσκεται ανάμεσα στις σκέψεις της κυβέρνησης ώστε να υπάρξει μια συνολική επιδημιολογική εικόνας της χώρας, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
«Αυτό που εξετάζουμε είναι ότι κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπάρξει ένα τεστ συνολικά όλου του πληθυσμού, υπό την έννοια ότι να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αυτός είναι ο προβληματισμός μας, όταν είναι να ειπωθούν οι αποφάσεις, θα ειπωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα»,
Διευκρίνισε επίσης ότι για τις γιορτές προς το παρόν θα ισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα. «Θα κάνουμε και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις να επιβάλλουμε περιορισμούς που παραπέμπουν σε λοκντάουν», πρόσθεσε.
Για την ανησυχία που επικρατεί λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, τόνισε ότι στην Ελλάδα το στέλεχος δεν έχει τη δυναμική που παρουσιάζει στον υπόλοιπο κόσμο, εκτιμώντας όμως ότι θα απασχολήσει πολύ έντονα τη χώρα μας τον Ιανουάριο και για αυτόν τον λόγο, δοκιμάζονται όπως είπε εκτατά σχέδια: «Καθημερινά έχουμε μια πτώση στα κρούσματα, γεγονός που μας δείχνει ότι ακόμα κι αν κρύβεται η Όμικρον πίσω από την Δέλτα, δεν έχει την ίδια δυναμική με το εξωτερικό .Κάθε χώρα έχει τα μοντέλα της, αυτή τη στιγμή το κύμα είναι έντονο σε πολλές χώρες. Εμείς τώρα έχουμε μια αποκλιμάκωση του 4ου κύματος, περιμένοντας την έλευση του 5ου κύματος που θα οφείλεται στην Όμικρον. Ανησυχούμε για ενδεχόμενη φρενήρη διασπορά», επισήμανε ο ίδιος
Ο υπουργός τοποθετήθηκε και για τους ελέγχους κατά την διάρκεια του γιορτών τονίζοντας ότι το διάστημα 24-31 θα επιστρατευτούν όσα κλιμάκια βγήκαν καθόλη την διάρκεια της πανδημίας. Οι έλεγχοι , όπως ανέφερε χαρακτηριστικά θα είναι οι πιο σαρωτικοί που έχουν γίνει, ενώ σχολίασε πως όποιο μαγαζί διανοηθεί να έχει έστω και ένα ανεμβολίαστο άτομο θα το μετανιώσει πικρά. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι τα Χριστούγεννα θα είναι πιλότος και για την πρωτοχρονιά, λέγοντας ότι το πως θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά εκείνο το διάστημα θα κρίνει τις αποφάσεις για την λειτουργία τους την Πρωτοχρονιά.
Yπερ του μέτρου και οι λοιμωξιολόγοι
Εξάλλου, οι λοιμωξιολόγοι τάσσονται υπέρ αυστηροποίησης των τεστ ακόμα και για τους εμβολιασμένους την παραμονή πρωτοχρονιάς. Πρόκειται για μία ημέρα που ελάχιστοι τηρούν τα μέτρα, οι συγχρωτισμός είναι έντονος, ενώ οι αποστάσεις δεν τηρούνται. Γι’ αυτό τον λόγο οι ειδικοί προτείνουν όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης που έχουν δικαίωμα εισόδου σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα να έχουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα rapid τεστ.
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Μαξίμου, καθώς ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Βουλγαρία, οι ειδικοί δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για τα επιδημιολογικά στοιχεία, καθώς φοβούνται έξαρση των κρουσμάτων και του αριθμού των θανάτων το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και στα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής που κυριάρχησε η νέα παραλλαγή της νόσου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.