Ελλαδα

Νοσοκομείο Ρίου: Έντεκα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

«Κάθε ώρα νοσηλείας που περνάει ένας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, είναι εις βάρος της υγείας του» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο Ρίου
Νοσοκομείο Ρίου © EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Δύσκολη η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου τουλάχιστον έντεκα ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Αρκετά κρίσιμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών αφού ήδη έντεκα ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

«Κάθε ώρα νοσηλείας που περνάει ένας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, είναι εις βάρος της υγείας του» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, Δημήτρης Ζιαζιάς, σε δηλώσεις του στο pelop.gr.

Μάλιστα, ο ίδιος κατήγγειλε την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και αναφέρθηκε στις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ.

«Χθες, 11 ασθενείς διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν σε κοινές κλινικές κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πρόκειται για άκρως απάνθρωπη κατάσταση. Κι αυτή δυστυχώς νομιμοποιείται από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στη Βουλή» δήλωσε.

«Αν ανοίξουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού θα πρέπει να πάρουμε αναισθησιολόγους από τα χειρουργεία. Αυτό σημαίνει, αυτομάτως, ότι οι ασθενείς που έχουν προγραμματιστεί για χειρουργείο θα μπουν πάλι στη λίστα αναμονής. Είμαστε σε προβληματισμό και σε συνεργασία με τα επιστημονικά μας όργανα και τους γιατρούς θα πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει» είπε, με τη σειρά του, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ