Ελλαδα

Συνταξιούχοι, υγειονομικοί και ΑμΕΑ: Τα νέα μέτρα στήριξης

Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μπόνους και έκτακτο βοήθημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα μέτρα στήριξης για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και ΑμΕΑ ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα μέτρα στήριξης για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και ΑμΕΑ ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνταξιούχοι, υγειονομικοί και ΑμΕΑ στηρίζονται με μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή. Το έκτακτο βοήθημα και το μπόνους.

Τρία είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, με τα οποία στηρίζονται υγειονομικοί, συνταξιούχοι με χαμηλή σύνταξη και ΑμΕΑ. Ο πρωθυπουργός μίλησε σήμερα Δευτέρα (22/11) στη Βουλή στη συζήτηση για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις.

Τα τρία νέα μέτρα στήριξης σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμΕΑ - Ποια είναι

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα ακόλουθα νέα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση στηρίζει τους υγειονομικούς, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν σκληρή «μάχη» με την πανδημία κορωνοϊού στα νοσοκομεία, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ΑμΕΑ. Συγκεκριμένα:

  • 100.000 περίπου ενεργοί υγειονομικοί που εργάζονται στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή επιδόματος. Πρόκειται για ένα μέσο ποσό που αγγίζει τα 300 ευρώ και το οποίο θα τους δοθεί άμεσα μέσα στον Δεκέμβριο. «Είναι το ελάχιστο μπορούμε σήμερα από τα πολλά που του οφείλουμε δεύτερον» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την ακρίβεια.
  • Όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι στην Ελλάδα θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα, ύψους 250 ευρώ, προσαυξημένο για κάθε μέλος οικογενειάς τους. «Έτσι θα δουν μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξή τους. Είναι μια ανακούφιση, δεν είναι κάτι παραπάνω, δεν είναι αυτό που τους αξίζει, είναι όμως κάτι που αναμφίβολα» δήλωσε.
  • Το ίδιο επίδομα, ύψους 250 ευρώ, θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία (ΑμΕΑ).

Ομιλία στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης με θέμα τις αυξήσεις των τιμών

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ