Ελλαδα

Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού: Η ΠτΔ στο Παιδικό Χωριό SOS

«Στα σχεδόν πενήντα χρόνια της λειτουργίας τους, τα παιδικά χωριά SOS μετατρέπουν την παιδική ηλικία σε έναν τόπο φωτεινό, γεμάτο ελπίδα».

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μιλάει με τα παιδιά, στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τα παιδιά, στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η ΠτΔ ξεναγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για τη λειτουργία της δομής, ενώ συνομίλησε με τις Μητέρες SOS οι οποίες αναλαμβάνουν να μεγαλώσουν τα παιδιά μένοντας 24 ώρες το 24ωρο στο Χωριό, με τη βοήθεια των παιδαγωγών που βρίσκονται καθημερινά μέσα στο Χωριό, φροντίζοντας κάθε παιδί να μεγαλώσει με αγάπη, ασφάλεια και σεβασμό.

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τα σπιτάκια και συνάντησε τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί αλλά και παιδιά από τη Στέγη Νέων, ηλικίας 10 έως και 21 χρόνων, τα οποία αφού την ευχαρίστησαν για τα δώρα που τους πρόσφερε, βιβλία για όλα (48 παιδιά),  της έδωσαν με τη σειρά τους μια ζωγραφιά φτιαγμένη από ένα παιδί του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η ΠτΔ μίλησε με τα παιδιά, που της έκαναν διάφορες ερωτήσεις για τη δουλειά της και το πως είναι να είσαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ της είπαν για τα όνειρά τους και για το τι επάγγελμα θέλουν να ακολουθήσουν.

Μετά την επίσκεψή της, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε τα εξής:
«Τα κορίτσια και τα αγόρια με τα οποία συναντήθηκα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στο παιδικό χωριό SOS της Βάρης, και που έχουν στερηθεί τη γονική παρουσία, βρήκαν στα πρόσωπα των φροντιστών τους σεβασμό, ασφάλεια, ενεργό ενδιαφέρον για την εξέλιξή τους.
Βρήκαν μια οικογένεια. Αντλούν καθημερινά αποθέματα αγάπης, δημιουργούν δεσμούς, ενισχύουν την ατομικότητά τους μέσα στην οργανωμένη ομαδικότητα.
Στα σχεδόν πενήντα χρόνια της λειτουργίας τους, τα παιδικά χωριά SOS μετατρέπουν την παιδική ηλικία σε έναν τόπο φωτεινό, γεμάτο ελπίδα».

Επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη

Τα Παιδικά Χωριά SOS ξεκίνησαν τη δράση τους το 1975 ως ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των βιολογικών τους γονιών, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξαναβρούν ένα μόνιμο σπίτι και να ζήσουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο πλησιάζει το πλαίσιο της φυσικής οικογένειας.

Σε όλη την Ελλάδα, εκτός από τη Βάρη, λειτουργούν τρία ακόμα Παιδικά Χωριά SOS, στο Πλαγιάρι, στην Αλεξανδρούπολη και στο Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα, λειτουργούν δύο Στέγες Νέων, στο Π. Φάληρο και στη Θεσσαλονίκη, όπου τα παιδιά σιγά σιγά μαθαίνουν να γίνονται πιο ανεξάρτητα και προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ενήλικης ζωής. Εκεί ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και με την κατάλληλη καθοδήγηση και βοήθεια βρίσκουν μια θέση εργασίας και ξεκινούν τα πρώτα τους αυτόνομα βήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ