Ελλαδα

Ασφυκτική πίεση στο νοσοκομείο Βόλου: «Έχουμε πόλεμο»

«Και είμαστε χωρίς πολεμοφόδια και στρατιώτες», δήλωσε ο Νίκος Χαυτούρας, διευθυντής νευροχειρουργικής κλινικής νοσοκομείου Βόλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλίνη ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κλίνη ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Eurokinissi

Για την τραγική εικόνα που επικρατεί στο νοσοκομείο Βόλου μίλησε ο Νίκος Χαυτούρας, διευθυντής νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

Τον κώδωνα του κινδύνου χτύπησε ο Νίκος Χαυτούρας, διευθυντής νευροχειρουργικής κλινικής νοσοκομείου Βόλου και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της πόλης.

Ειδικότερα, ο κ. Χαυτούρας περιέγραψε μία «μαύρη εικόνα» και δήλωσε πως «είμαστε απογοητευμένοι γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα».

«Ένας γιατρός εξυπηρετεί σε 120 ασθενείς με COVID» ενημέρωσε και σημείωσε την «αδιέξοδη» κατάσταση που δημιουργεί ανασφάλεια στους ασθενείς.

Ακόμα, μίλησε για τεράστια υποστελέχωση ενώ ενημέρωσε πως «το νοσοκομείο δεν έχει πνευμονολόγο εν μέσω πανδημίας. Έχει καταρρεύσει. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς».

«Θα χάσουμε κόσμο, να μεταφερθούν άμεσα ασθενείς σε ιδιωτικά νοσοκομείο. Έχουμε πρόβλημα και με το οξυγόνο, οι εγκαταστάσεις δεν είχαν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν μία απέραντη ΜΕΘ» πρόσθεσε ενώ περιγράφοντας την κατάσταση στο νοσοκομείο υπογράμμισε πως «έχουμε πόλεμο και εμείς είμαστε χωρίς πολεμοφόδια και χωρίς στρατιώτες. Χθες περιμέναμε να πεθάνει κάποιος για να βάλουμε ασθενείς».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ