Ελλαδα

Γυναικολόγοι απέτρεπαν εγκύους να κάνουν το εμβόλιο - Καταγγελίες

Τι ζητά με επιστολή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνα μετά τις καταγγελίες για γυναικολόγους που απέτρεψαν εγκύους να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Έρευνα μετά τις καταγγελίες για γυναικολόγους που απέτρεψαν εγκύους να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

Να εξεταστούν οι καταγγελίες για γυναικολόγους που απέτρεψαν εγκύους να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης.

Επιστολή στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο απέστειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προκειμένου να εξετάσουν τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες γυναικολόγοι απέτρεψαν εγκύους να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.

Η συγκεκριμένη επιστολή έρχεται λίγα 24ωρα μετά την είδηση ότι 38χρονη ανεμβολίαστη έγκυος πέθανε από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να επιληφθεί του θέματος και να κρίνει εάν τέτοιας φύσεως ιατρικές συμβουλές αντιστρατεύονται τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή από το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι οι νέες έρευνες για την εγκυμοσύνη και τα εμβόλια δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλής τόσο για την έγκυο όσο και για το έμβρυο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ