Ελλαδα

Τρίτη δόση στους κάτω των 50 - Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή

«Αν δοθεί το "πράσινο φως" θα ανοίξει σύντομα η πλατφόρμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός νέων
Εμβολιασμός νέων © Eurokinissi

Ημέρα αποφάσεων για την τρίτη δόση στους κάτω των 50 - Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει.

Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με τρίτη ενισχυτική δόση, καθώς η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου για τη χορήγησή της στους 50 ετών και κάτω, αφού έχουν κλείσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «αν η Επιτροπή δώσει το "πράσινο" φως, τότε τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις και πολύ σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της εβδομάδας, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα για δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Εφόσον έχουν περάσει δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους, μπορούν να κλείσουν ραντεβού είτε με εμβόλιο Johnson & Johnson είτε με Pfizer και τις επόμενες μέρες θα μπορεί να γίνεται και με Moderna. Ακόμα, την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί υπενθυμιστικό SMS στους πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για τρίτη δόση.

Να θυμίσουμε πως με βάση χθεσινά στοιχεία, η χώρα βαίνει στους 13.000.000 εμβολιασμούς. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6.640.000 πολίτες, δηλαδή το 63,4% του γενικού πληθυσμού και 72,9% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Την τελευταία εβδομάδα, 60.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης και 94.000 της τρίτης δόσης. Σχετικά με την τρίτη δόση, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 350.000 πολίτες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ