- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φώφη Γεννηματά: Μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια κτίρια αύριο
Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, αύριο, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά, σε ένδειξη πένθους για τον θάνατό της.
Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια αύριο, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, λόγω της κήρυξης, από τον πρωθυπουργό, εθνικού πένθους για την κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, που πέθανε χθες, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, σε ηλικία 56 ετών.
Φώφη Γεννηματά: Αύριο από τις 10:00 το λαϊκό προσκύνημα
Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών (14:00) και η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο, ενώ η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από τις 10:00 το πρωί.
Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος».
Επιπλέον, η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:
«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού
Το θέατρο, η καριέρα στο εξωτερικό, ο αντιδικτατορικός αγώνας και η πολιτική
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Μεταξύ των επιβατών και 13 συγγενείς αθλητών του Άρη – Αναμένονται κι άλλες πτήσεις επαναπατρισμού
Ακυρώνονται πτήσεις προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία έως τις 13 Μαρτίου
Πρόκειται για τον δεύτερο πιο θερμό χειμώνα τα τελευταία 65 χρόνια
Η γενναία απόφαση της οικογένειας του εκλιπόντος κινητοποίησε τον ΕΟΜ
Επτά επέστρεψαν 165.000 ευρώ και καταδικάστηκαν με αναστολή - Συνεχίζεται η δίκη για τους 25
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πότε αλλάζει η ώρα;
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Και για ποια έγινε επαναξιολόγηση των αιτήσεών τους
Συνεχίζονται ανάλογες επιχειρήσεις για την επιστροφή Ελλήνων από τις εμπόλεμες περιοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.