Ελλαδα

Μιλλούση για Πετρούνια: Από τις πιο δύσκολες ημέρες της ζωής μου

«Ο Λευτέρης θέλει μόνο να απομονωθεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιλλούση για Πετρούνια: Από τις πιο δύσκολες ημέρες της ζωής μου
Βασιλική Μιλλούση - Λευτέρης Πετρούνιας © NDP

Η απάντηση της Βασιλικής Μιλλούση για τις δηλώσεις Πετρούνια για το #MeToo και τις καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού.

Η Βασιλική Μιλλούση μίλησε μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το #MeToo και τις καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού. Η σύζυγος του ολυμπιονίκη παραδέχτηκε στην εκπομπή του Alpha ότι πέρασε μία από τις πιο δύσκολες ημέρες της ζωής της.

«Δεν μου είναι εύκολο να μιλήσω για τον Λευτέρη. Με παίρνουν πολλές φορές να το κάνω και δεν μου αρέσει. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει. Έκανε μία εντελώς λάθος διατύπωση σε μία συνέντευξη. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε έρθει σε αυτή τη θέση, να έρθουν με ένα μικρόφωνο μπροστά σου, την ώρα που είσαι κουρασμένος, είναι βράδυ κ.λπ. Μία τόσο σημαντική ερώτηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που είμαστε οι πρώτοι που έχουμε σταθεί στο #metoo και τη Σοφία Μπεκατώρου που είναι φίλη μας. Απάντησε εντελώς λάθος, γιατί άλλα σκεφτόταν από πίσω και άλλα ήθελε να πει. Έχει βγει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αντιπροσωπεύει και στηρίζει ο Λευτέρης και από αυτό που είναι ως άνθρωπος», είπε η αρχικά η Βασιλική Μιλλούση.

Στη συνέχεια η Ελληνίδα αθλήτρια σχολίασε: «Κατ’ αρχήν ο Λευτέρης όταν έγινε αυτή η ερώτηση, αυτό που ήθελε να διαφυλάξει, επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καίει την κοινωνία μας αυτή τη στιγμή και πρέπει να το καταρρίψουμε όλοι, είναι απλά επειδή έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, να μη γίνει κατάχρηση αυτού. Ξεκάθαρα ήταν λάθος η διατύπωση του Λευτέρη».

Βασιλική Μιλλούση: Δεν έχει άδικο ο κόσμος με αυτό που βγήκε

«Ο Λευτέρης είναι τρομερά ρομαντικός και αγαπάει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ενόργανη γυμναστική. Είναι τρομερό αυτό που γίνεται, γιατί είναι άδικο. Δεν έχει άδικο ο κόσμος με αυτό που βγήκε. Ήθελε να βγάλει ότι “στηρίζω την κακοποίηση και τους βιασμούς”; Πώς θα το έκανε αυτός ένας άνθρωπος; (…) Δεν αμφισβητούσε τα υπαρκτά γεγονότα, ήθελε να προστατεύσει το περιβάλλον του αυτή τη στιγμή. Αυτό εννοούσε», σχολίασε.

Βασιλική Μιλλούση: Κλαίγαμε όταν ακούγαμε τη συνέντευξη της Μαρίας  Πολύζου

Η Βασιλική Μιλλούση αναφέρθηκε και στη συνέντευξη της Μαρίας Πολύζου: «Ο Λευτέρης και εμείς σαν οικογένεια κλαίγαμε όταν ακούγαμε τη συνέντευξη της Μαρίας της Πολύζου. Δεν βγαίνω να τον δικαιολογήσω, αλλά να υπενθυμίσω στον κόσμο ποιος είναι ο Λευτέρης. Όχι αυτό που έχει βγει προς τα έξω. Είμαι πολύ-πολύ στενοχωρημένη. Έχω περάσει την πιο δύσκολη ημέρα, μετά τους χαμούς των γονέων μας».

Όσον αφορά στη ψυχολογική κατάσταση του Λευτέρη Πετρούνια, η Βασιλική Μιλλούση είπε: «Όταν είδε τι άρχισε να εξελίσσεται, ήρθε σε άμυνα και πάγωσε. Δεν το πίστευε αυτό που συνέβη. Θέλει μόνο να απομονωθεί και να κλειστεί στην προστασία του σπιτιού του. Όλοι κάνουμε λάθη. Πάνω από όλα είναι καλός άνθρωπος. Το μέλημά του είναι να είναι σωστός στην κοινωνία».

Λευτέρης Πετρούνιας - #MeToo: Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας βρέθηκε σε εκδήλωση και όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα των κατεγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του αθλητισμού, σχολίασε ότι πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά» σημειώνοντας πως «δεν είναι σίγουρος ότι όντως υπάρχουν γιατί δεν τα έχει δει».

«Αν, αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό», ανέφερε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Λευτέρης Πετρούνιας: Λυπάμαι πολύ εάν υπήρξαν περιστατικά #metoo στον αθλητισμό"

Αργότερα, με ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε ότι η δήλωσή του  πήρε διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύει, ενώ στον ANT1 το βράδυ της Πέμπτης, ζήτησε συγγνώμη από όλους τους Έλληνες.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης επανέλαβε ότι ο ίδιος ήταν υπέρμαχος του #MeToo και αναφερόταν αποκλειστικά στα φαινόμενα ψυχολογικής βίας και μόνο για το δικό του άθλημα στη γυμναστική.

«Ζητάω συγγνώμη από όλους τους Έλληνες, έχουν δίκαιο να με κατηγορούν», υποστήριξε ο Πετρούνιας και προσέθεσε:

«Είμαι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo. Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Στάθηκα από την πρώτη στιγμή δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου. Ήμουν μαζί με την Άννα Κορακάκη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλλων. Πάνω από όλα είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανησυχώ για αυτόν τον σάπιο κόσμο που μεγαλώνουν.  Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας.

»Εγώ το ζήτησα να βγω να ζητήσω συγγνώμη γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου. Βρέθηκα μπροστά σε ένα μικρόφωνο στην εκπομπή και είχα στο μυαλό μου την ενόργανη γυμναστική σαν άθλημα. Αν κορίτσια έχουν υποστεί ψυχολογική βία είμαι δίπλα τους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ