Ελλαδα

Άλιμος: Καταμαράν έπεσε σε βράχια - Η δραματική διάσωση (video)

Λαχτάρησαν οι επιβάτες - Το σκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό και έμεινε ακυβέρνητο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το καταμαράν στον Άλιμο που προσέκρουσε σε βράχια και η δραματική διάσωση των επιβατών
Το καταμαράν στον Άλιμο που προσέκρουσε σε βράχια και η δραματική διάσωση των επιβατών © YouTube/notia.gr

Στον Άλιμο σκάφος καταμαράν έμεινε ακυβέρνητο και έπεσε στα βράχια, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Μπάλλος», με επιχείρηση διάσωσης να πραγματοποιείται.

Τα βίντεο με τις δραματικές στιγμές που έζησαν Ρώσοι τουρίστες στον Άλιμο, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Το καταμαράν που επέβαιναν, έπεσε σε βράχια έξω από τη μαρίνα Αλίμου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Μπάλλος». Άμεσα στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα.

Σε δημοσίευμά του το notia.gr αναφέρει ότι το καταμαράν χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να προκληθεί μπλακ άουτ στα ηλεκτρονικά του όργανα και να μείνει ακυβέρνητο.

Τα κύματα παρέσυραν το σκάφος και το έριξαν στα βράχια, στον κυματοθραύστη που υπάρχει στη μαρίνα Αλίμου.

Άλιμος: Καταμαράν τσακίστηκε πάνω στα βράχια

Δραματική διάσωση επιβατών από καταμαράν στον Άλιμο - Η ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα

Στην ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα επισημαίνει για το περιστατικό με το καταμαράν, το οποίο προσέκρουσε σε βράχια στον Άλιμο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Μπάλλος»:

«Το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου  ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, για προσάραξη του ιστιοφόρου «SALTY PEARL» Ν.Π. 12658, με 9 επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του εξωτερικού μέρους της μαρίνας Αλίμου.

» Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο εν λόγω σημείο , όπου διαπίστωσαν, ότι οι επιβαίνοντες του σκάφους εξήλθαν με ασφάλεια στον χερσαίο χώρο της μαρίνας, καλά στην υγεία τους».

Και προστίθεται στην ανακοίνωση: «Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας τοποθετήθηκε αρχικά, πλωτό φράγμα περιμετρικά του ιστιοφόρου σκάφους, ενώ στη συνέχεια το "SALTY PEARL" ανελκύθηκε και τοποθετήθηκε σε χώρο της εν λόγω μαρίνας».

«Από τη Λιμενική Αρχή Φλοίσβου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Άλιμος: Kαρέ καρέ η δραματική διάσωση των επιβατών του καταμαράν που τσακίστηκε στα βράχια

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ