Ελλαδα

Ο πρωθυπουργός συνάντησε, μέσω Tik Tok, την τυφλή podcaster Άννα

Με αφορμή την ημέρα του «Λευκού Μπαστουνιού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με την Tik Toker που ''δίνει φωνή'' σε άτομα με προβλήματα όρασης
Διαδήλωση ανθρώπων με προβλήματα όρασης (Φωτό αρχείου) © Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μαξίμου με την Άννα Μπαλάν εκ γενετής τυφλή η οποία μέσω tik tok ενθαρρύνει τους ανθρώπους με αντίστοιχα προβλήματα.

Συνάντηση γνωριμίας με τη νεαρή Άννα Μπαλάν είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία είναι εκ γενετής τυφλή και προσπαθεί, κυρίως μέσω των social media, να παρακινήσει την ελληνική κοινωνία ώστε λαμβάνει περισσότερο υπόψη τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Η κοπέλα είναι ιδιαίτερα ενεργή στην πλατφόρμα του Tik Tok έχοντας 79.000 ακόλουθους. Στα βίντεό της η Άννα δίνει απαντήσεις για την καθημερινότητα των ατόμων με μερική η ολική απώλεια όρασης. Η ίδια, το μεσημέρι του Σαββάτου δημοσίευσε στον λογαριασμό της, βίντεο με τίτλο «Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό!», στο οποίο εμφανίζεται αρχικά να δέχεται το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

«Γεια σου Άννα. Σε κάλεσα σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για την Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού και για να μου πεις πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης πιο εύκολη, καλύτερη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ας μπούμε κατ’ ευθείαν στο θέμα κύριε πρωθυπουργέ. Θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα φανάρια, όπως αυτά στο Σύνταγμα, με ηχητική αναγγελία του χρόνου, με το πάτημα ενός κουμπιού. Πιστεύω επίσης ότι ένα αυτοκίνητο με τον προσωπικό μου σοφέρ θα με διευκόλυνε πάρα πολύ (σ.σ. γέλια). Πέρα από την πλάκα όμως, η ψηφιακή προσβασιμότητα, δηλαδή οι σελίδες στο ίντερνετ να είναι φτιαγμένες ώστε η πλοήγηση να είναι αδιάλειπτη, είναι επίσης πολύ σημαντική. Και τέλος, να δοθεί μεγαλύτερη σημασία για τον κινητικό προσανατολισμό, και για την απόκτηση σκύλου οδηγού που είναι θεμελιώδη βήματα για τη γρήγορη ανεξαρτητοποίηση ατόμων σαν κι εμένα» είπε η κοπέλα. 

Έπειτα, ο πρωθυπουργός λέει: «Έχω εδώ το πόρισμα για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες των ατόμων με οπτική αναπηρία. Την επόμενη εβδομάδα θα σου το στείλω και σε γραφή Μπράιγ και πιστεύω ότι θα απαντηθούν πολλά από τα ερωτήματα που έθεσες σήμερα».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ