Ελλαδα

Self test: Από σήμερα η δωρεάν διάθεση για τους μαθητές

Πόσα μπορούν να πάρουν από τα φαρμακεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Self test
Self test © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δωρεάν self test για τους μαθητές από σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 - Πόσα δικαιούνται.

Από σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται πέντε δωρεάν self τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Η χορήγησή τους γίνεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη μαθητική κοινότητα.

Τα συγκεκριμένα αυτοδιαγνωστικά τεστ για Covid-19 καλύπτουν τη χρονική περίοδο από τις 18 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα έως τις 4 Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη.

Δωρεάν self test σε μαθητές - Ποιοι το κάνουν υποχρεωτικά

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από το Υπουργείο Παιδείας, ισχύουν τα ακόλουθα όσον αφορά τα self test που δίνονται δωρεάν σε μαθητές:

  • Το self test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση του/της μαθητή/ριας στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).
  • Oι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (σ.σ. κρούσμα σε συμμαθητή).
  • Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

«Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμα εμβολιάσει τα παιδιά τους, να σπεύσουν να το κάνουν, αξιοποιώντας κατ' αυτόν τον τρόπο το ισχυρό αυτό όπλο απέναντι στην COVID-19, και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ενώ από σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, ξεκινά η δωρεάν διάθεση self test σε μαθητές από τα φαρμακεία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ