Ελλαδα

Σεισμός στην Κρήτη - Λέκκας: Προβληματισμός για τους μετασεισμούς

«Θεωρώ ότι τα δύσκολα έχουν περάσει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη - Κατέρρευσε εκκλησάκι
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη - Κατέρρευσε εκκλησάκι © Eurokinissi

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: Τον προβληματισμό του για τη μετασεισμική ακολουθία που ίσως συνοδεύσει τον κύριο σεισμό εξέφρασε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Τον προβληματισμό του για τη μετασεισμική ακολουθία που ίσως συνοδεύσει τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που «χτύπησε» χθες την Κρήτη εξέφρασε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε πως «έχει ομαλοποιηθεί η ζωή στο νησί μετά τις πρώτες ώρες ανησυχίας» και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι τα δύσκολα έχουν περάσει. Ήταν μεγάλη η ψυχολογική επιβάρυνση για το Λασίθι, αλλά κυρίως για το Αρκαλοχώρι, δεδομένου ότι στην αρχή θεωρήθηκε ότι από εκεί προέρχεται ο σεισμός».

Στη συνέχεια, ο κ. Λέκκας εξέφρασε τον προβληματισμό του για ενδεχόμενη μη αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία, υπογραμμίζοντας όμως πως «δεν είναι απαραίτητο να έχουμε μεγάλο μετασεισμό. Δεν ξέρουμε τη σεισμική ιστορία της περιοχής. Καλό θα είναι να υπάρχει ένας μεγάλο μετασεισμός, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα πρέπει να εκδηλωθεί ένας μεγάλος μετασεισμός».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ