Ελλαδα

Ξυλοδαρμός φοιτητή στην ΑΣΟΕΕ - Τι κατήγγειλε το θύμα

Αντιεξουσιαστές τον ξυλοκόπησαν μέσα στο Πανεπιστήμιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΣΟΕΕ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Φοιτητής ξυλοκοπήθηκε από αντιεξουσιαστές μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο
ΑΣΟΕΕ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Φοιτητής ξυλοκοπήθηκε από αντιεξουσιαστές μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο © EUROKINISSI

Φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ ξυλοκοπήθηκε από αντιεξουσιαστές μέσα στο Πανεπιστήμιο, όπως καταγγέλλει.

Ένας φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στο Πανεπιστήμιο από αντιεξουσιαστές. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, τρεις νεαροί, φορώντας μάσκες για τον κορωνοϊό, του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν.

Το θύμα είναι μέλος της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Κίνησης Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ). Μιλώντας στην «Καθημερινή» ανέφερε ότι βρισκόταν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για μάθημα, όταν δέχτηκε την άγρια επίθεση από αντιεξουσιαστές.

«Καθώς έβγαινα από την πλαϊνή είσοδο της Δεριγνύ με αναγνώρισαν τρία άτομα που μάλλον πρόσκεινται στο αναρχικό χώρο και άρχισαν να με χτυπούν με μπουνιές και κλοτσιές» κατήγγειλε.

Όπως είπε, οι δράστες της επίθεσης τού έλεγαν ότι βγαίνει στην τηλεόραση και μιλά για βία στα πανεπιστήμια. Η έρευνα για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή στην ΑΣΟΕΕ έχει ξεκινήσει.

ΚΕΦΙΜ για ξυλοδαρμό φοιτητή στην ΑΣΟΕΕ: «Να αντιμετωπιστεί άμεσα η βία στα πανεπιστήμια»


«Ως εδώ! Η βία στα πανεπιστήμια να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά πριν θρηνήσουμε θύματα. Για μια ακόμη φορά ένας νέος άνθρωπος που τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στα περιστατικά βίας στους πανεπιστημιακούς χώρους, δέχθηκε σήμερα επίθεση από τραμπούκους στο πανεπιστήμιό του» αναφέρει η ανακοίνωση από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ).

«Ο Οδυσσέας Βλαχονικολός, φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Κίνησης Σπουδαστών (ΠάΝΚΣ) ξυλοκοπήθηκε πριν από λίγο από ομάδα τριών ατόμων που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

» Κατά τρόπο ειρωνικό, η αφορμή της επίθεσης φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι ο Οδυσσέας Βλαχονικολός υποστηρίζει τη λειτουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας ακριβώς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων έκνομων περιστατικών που υπονομεύουν την ελευθερία της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και διδασκόντων» προστίθεται στην ανακοινωση.

«Το ΚΕΦίΜ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Οδυσσέα και τονίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η βία στα πανεπιστήμια πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά από τη σημερινή κυβέρνηση πριν θρηνήσουμε θύματα. Ο τραμπουκισμός δεν θα περάσει» καταλήγει το κείμενο για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή στην ΑΣΟΕΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ