Ελλαδα

Αρκαλοχώρι: Κτίρια κατέρρευσαν μετά τον σημερινό σεισμό

Όσα είχαν υποστεί ζημιές κατά τον χθεσινό ισχυρό σεισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός στην Κρήτη: Εικόνες καταστροφής από το Αρκαλοχώρι
Σεισμός στην Κρήτη: Εικόνες καταστροφής από το Αρκαλοχώρι © Eurokinissi

Νέες καταρρεύσεις σε κτίρια σημειώθηκαν από τον νέο μετασεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου 2021.

Συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις στην Κρήτη με το νέο σεισμό μεγέθους 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου να αφήνει πίσω του νέες ζημιές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Ολγα Δραμουντάνη σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις.

Ο δήμος Μίνωα Πεδιάδος που τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δονήθηκε ξανά το πρωί με τον σεισμό να γίνεται αισθητός σε πολλές περιοχές της ανατολικής Κρήτης. Η νέα σεισμική δόνηση σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού σημειώθηκε 22 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και είχε εστιακό βάθος 13,3 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Κρήτη: Σε σκηνές το βράδυ οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι

Σε σκηνές πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι του δήμου Μίνωα Πεδιάδος, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή το πρωί της Δευτέρας, στις 9.17, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 24 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά της Άρβης.

Σύμφωνα με το cretalive, στο σημείο στήθηκαν 80 σκηνές. Είκοσι σκηνές διατέθηκαν σε κοντινά χωριά για όσους κατοίκους θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους, ενώ, όπως έγινε γνωστό, έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να μπορούν να μοιραστούν 1.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ