- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Θήβα: Μικρή πιθανότατα να είναι προσεισμική ακολουθία
Τι είπε ο Άκης Τσελέντης για τη σεισμική δραστηριότητα της Θήβας
Η σεισμική ακολουθία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Θήβα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ειδικούς σεισμολόγους.
Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Θήβα.
Συγκεκριμένα, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί σχετικά με το τι συμβαίνει στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σεισμοί στην πλειονότητά τους, έχουν μέγεθος δύο Ρίχτερ. Ωστόσο, τα ξημερώματα της Κυριακής σημειώθηκε και μία δόνηση 4,3 βαθμών.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο OPEN τόνισε πως «εδώ και δύο μέρες έχουμε αρχίσει να καταγράφουμε πλούσια μικροσεισμική ακολουθία βόρεια των Θηβών και μερικά τμήματα είναι κάτω από τη Θήβα».
Όπως εξήγησε «οι σεισμοί έχουν μικρό εστιακό βάθος και οι πολίτες τούς αντιλαμβάνονται αρκετά, ενώ τους ακολουθεί και κρότος» και συνέχισε:
«Είναι πολύ παρακινδυνευμένο να πεις κανείς από την πρώτη στιγμή εάν αυτή η ακολουθία είναι προσεισμική ή συνηθισμένη».
Όσον αφορά το «βεβαρημένο ιστορικό» της Θήβας, ο κ. Τσελέντης το απέδωσε στον «άσχημο δομικό ιστό της πόλης». «Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι δεν πρόκειται για προσεισμική ακολουθία. Υπάρχει μικρή πιθανότητα να είναι κάτι τέτοιο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.