Visual Browsing

Επίθεση-Βιτριόλι: Παραπομπή της 36χρονης σε δίκη ζητά εισαγγελέας

Η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι
Η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι © EUROKINISSΙ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • A-
  • A+
0
Επίθεση με βιτριόλι: Ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή της 36χρονης κατηγορούμενης σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Την παραπομπή σε δίκη της 36χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας, προτείνει ο εισαγγελέας, Γιώργος Νούλης, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, μετά την ομολογία της, περίπου 11 μήνες μετά την επίθεση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας στην πρότασή του αναφέρει ότι η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα και αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ασφάλειας λόγω της ποσότητας και της πυκνότητας του καυστικού υλικού.

Επίθεση με βιτριόλι: Ολόκληρη η απολογία της κατηγορούμενης

Σχεδόν έντεκα μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι, η 36χρονη κατηγορούμενη ομολόγησε την πράξη της και κατά την απολογία της αναφέρθηκε στην «αρρωστημένη εμμονή» που είχε αποκτήσει με την Ιωάννα, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήθελε να την σκοτώσει, αλλά να την τραυματίσει.

Σχετικα
Επίθεση με βιτριόλι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη
Επίθεση με βιτριόλι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη

«Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν», είπε η 36χρονη στην απολογία της, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση από που προμηθεύτηκε το βιτριόλι, σημειώνοντας ότι μόνη υπεύθυνη είναι η ίδια. 

Ολόκληρη η απολογία της κατηγορούμενης

Ανακρίτρια: Αποδέχεστε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας;

Σχετικα
Θεσσαλονίκη: Επίθεση με σφυρί για μία θέση πάρκινγκ (βίντεο)
Θεσσαλονίκη: Επίθεση με σφυρί για μία θέση πάρκινγκ (βίντεο)

Κατηγορούμενη: Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Όλα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου.

Ανακρίτρια: Για ποιο λόγο θέλατε να της προκαλέσετε σωματική βλάβη;

Κατηγορουμένη: Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».

Ακόμη κατά την απολογία της η 36χρονη ανέφερε με την κίνηση της αυτή δεν ήθελε να σκοτώσει την άτυχη Ιωάννα. Συγκεκριμένα, υποστήριξε στην ανακρίτρια: «Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου. Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ.

Ερώτηση: Αφού θέλατε να της προκαλέσετε σωματική βλάβη γιατί επιλέξατε θειικό οξύ και σε αυτή τη μεγάλη ποσότητα;

Απάντηση: Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά.

Ερώτηση: Γνωρίζετε ότι αν είχε εισπνεύσει από τη μύτη ή το στόμα του βιτριόλι θα καταστρέφονταν είτε οι πνεύμονες ή ο οισοφάγος με αποτέλεσμα το θάνατο της και ότι εάν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα το οξύ θα προκαλούνταν ο θάνατος της από αιμορραγία….

Απάντηση:  Δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά. Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο. Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο . Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά. Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά,  δεν είμαι χημικός δεν γνώριζαν ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή.

Ερώτηση: Από πού προμηθευτήκατε το βιτριόλι;

Απάντηση: Για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος, δεν θέλω να απαντήσω από που το προμηθεύτηκα.

Ερώτηση: Προσπαθήσατε να έρθετε σε επαφή έστω και τηλεφωνικώς με την ίδια ή μέσω του συνηγόρου σας για να ζητήσετε συγνώμη από την παθούσα;

Απάντηση: Μέσω του συνηγόρου μου επικοινώνησε ο ίδιος με τους δικηγόρους της και τους εξέφρασε τη συμπάθειά του και τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Σήμερα που είμαι ξανά ενώπιον σας δηλώνω τη μεταμέλεια μου και τη συγγνώμη μου. Εάν φυσικά γίνει δεκτή».

Σε άλλο σημείο της απολογίας της κατηγορούμενη αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που την θέλουν να κατείχε σχεδιάγραμμα του νοσοκομείου, όπου βρισκόταν η Ιωάννα. «Για τα δημοσιεύματα και την προσπάθεια της πολιτικής αγωγής να παρουσιάσει ψευδή γεγονότα ως αληθή και συγκεκριμένα ότι δήθεν εγώ είχα στην κατοχή μου σχεδιάγραμμα του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται και ότι συνομίλησα με φιλικό της πρόσωπο προκειμένου να αποσπάσω πληροφορίες για να της επιτεθώ ξανά μέσα στο νοσοκομείο το διαψεύδω κατηγορηματικά. Πρόκειται για άτοπες και αβάσιμες κατηγορίες Αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου στη δικογραφία όλα αυτά λέγονται αυθαίρετα και κακόβουλα για να επιβαρύνουν την ήδη δυσάρεστη θέση μου. Παρουσιάζομαι ενώπιον σας συντετριμμένη, μετά από 10 μήνες. Είμαι 36 ετών με λευκό ποινικό μητρώο σε καμία περίπτωση και με κανένα αντάλλαγμα δεν θα διέγραφε μία έντιμη  διαδρομή μέχρι σήμερα. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται  μία δίκαιη δίκη και μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5