Σεισμός Ελασσόνα - Καραστάθης: Προήλθε από το ρήγμα του Τυρνάβου
«Δεν υπήρχε ανάγκη για να ειδοποιηθεί ο πληθυσμός»
Σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης: «O σεισμός στην Ελασσόνα προήλθε από το ρήγμα του Τυρνάβου».
Ο ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα προήλθε από το ρήγμα του Τυρνάβου και έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα γιατί είχε μικρό εστιακό βάθος, εξήγησε σε δημοσιογράφους ο σεισμολόγος του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης. Όπως είπε το Αστεροσκοπείο δέχθηκε τηλεφωνήματα από την Πρέβεζα μέχρι την Αθήνα και το Κιάτο, και το φαινόμενο προκάλεσε μεγάλη ανησυχία γιατί ήταν κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα.
Σύμφωνα με τον κο Καραστάθη, ο σεισμός προήλθε από το γνωστό ρήγμα του Τυρνάβου που όπως είπε δεν έχει δώσει ιστορικά πολύ μεγαλύτερους σεισμούς. Ο σεισμός έδωσε και ισχυρούς μετασεισμούς, τουλάχιστον τρεις, της τάξης των 4,6 Ρίχτερ, και χρειάζεται παρακολούθηση.
Σε ερώτηση αν αυτός είναι ο κύριος σεισμός, έδειξε επιφυλακτικός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ρήγμα δεν έχει δώσει μεγαλύτερης έντασης στο παρελθόν, ενώ έκανε λόγο για μεγάλη προσεισμική δραστηριότητα ήδη από τον μήνα Φεβρουάριο. «Ημασταν alert», είπε χαρακτηριστικά «αλλά έχουμε και άλλα τέτοια φαινόμενα που στο τέλος δεν έδωσαν μεγάλους σεισμούς, συνεπώς δεν υπήρχε ανάγκη για να ειδοποιηθεί ο πληθυσμός».
Ο κ. Καραστάθης συμβούλευσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, να ελέγξουν τις κατασκευές και ειδικά τα παλιά οικήματα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.