- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή του σεισμού στην Ελασσόνα, με εντολή του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για να εξετάσει την κατάσταση
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνουν στην περιοχή του σεισμού στην περιοχή της Ελασσόνας, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση.
Στη Θεσσαλία μεταβαίνουν, επίσης, ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Αθανάσιος Δημακογιάννης.
Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου, από το Γραφείο του Πρωθυπουργού υπήρξε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, και τους δημάρχους της περιοχής ενώ υπάρχει, επίσης, διαρκής επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί με πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.
Ζημιές σε παλιά κτίρια στην περιοχή της Ελασσόνας
Ζημιές έχουν σημειωθεί σε παλιά σπίτια στην περιοχή της Ελασσόνας μετά τον σεισμό 6 Ρίχτερ και συγκεκριμένα στα χωριά που βρίσκονται Νότια του Δήμου Τυρνάβου. Από τον ισχυρό σεισμό έχει υποστεί ζημιές ο ιερός ναός Αγίου Δημητρίου στο Μεσοχώρι του Δήμου Ελασσόνας.
Ζημιές έχει υποστεί και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Δήμου Τυρνάβου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ζημιές καταγράφονται στην είσοδο της εκκλησίας καθώς έχει πέσει τμήμα της πρόσοψης του ναού.
Σεισμός -Ελασσόνα - Παπαζάχος: Δεν αποκλείεται πολύ ισχυρός μετασεισμός
Με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν οι σεισμολόγοι την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Ελασσόνα. Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού ίδιου μεγέθους με τον σημερινό των 6 ρίχτερ προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί. Μάλιστα ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και μείνει έξω από τα σπίτια του για κάποιες ώρες. Στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών μαζί με κλιμάκια μηχανικών ετοιμάζονται να μεταβούν στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι ο σεισμός 6 ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:16 με επίκεντρο την Ελασσόνα, ενώ έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας. Σύμφωνα με αναφορές, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην βόρεια Ελλάδα και σε περιοχές όπως η Κατερίνη, η Αλεξάνδρεια Ημαθίας και η Καλαμαριά.
Ακολούθησε μετασεισμός 4,6 ρίχτερ. Οι πρώτες εικόνες που έρχονται από την Λάρισα δείχνουν κόσμο που βγήκε στους δρόμους λίγο μετά τον σεισμό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βάση της θα κλείσει από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους
Κατασχέθηκαν πιστόλι, μαχαίρια, φυσίγγια και μπαλτάς μετά από έλεγχο αστυνομικών
Μήνυμα Αναστασιάδη για την τήρηση του νέου κανονισμού στις φοιτητικές εστίες και την ασφάλεια των υποδομών
Τι εξετάζουν οι Αρχές - Το Υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει τις έρευνες
Τριήμερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Έχει ανοίξει τρύπα στο οδόστρωμα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κρίσιμο χειρουργείο που έκανε
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Πότε έρχονται τα πρώτα 30άρια
Για δεκαετίες διηύθυνε τις πολιτιστικές σελίδες της Ελευθεροτυπίας
Ενοποιούνται οι αρχαιολογικοί χώροι στην πόλη της Θεσσαλονίκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.