- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιάννης Στάνκογλου: Ακρότητες - Καταστάσεις σχεδόν κανιβαλιστικές
«Η Δικαιοσύνη να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο»
Για ακρότητες και για καταστάσεις σχεδόν κανιβαλιστικές, έκανε λόγο ο ηθοποιός, Γιάννης Στάνκογλου.
O Γιάννης Στάνκογλου μίλησε στο «Θέμα Radio 104,6» για τις εξελίξεις που υπάρχουν σε σχέση με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως για τον χώρο του θεάτρου. «Είναι σοκαριστικά, είναι ανατριχιαστικά γιατί όταν μπαίνεις σε λεπτομέρειες είναι σαν να μην το χωράει το κεφάλι σου. Έχει συμβεί κάτι πάρα πολύ ακραίο, θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι μόνο καλό θα φέρει όλη αυτή η κατάσταση. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, πρέπει να αφήσουμε το φως να μπει μέσα. Αυτό είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε από εδώ και πέρα όλοι μας ώστε να συνεχίσει η αγάπη προς το θέατρο.
»Όλοι μας ξέρουμε ότι όλα αυτά μπορεί να συμβαίνουν οπουδήποτε. Το ότι αυτή τη στιγμή βρέθηκε το θέατρο να φέρει στο φως τις πρώτες ακραίες καταστάσεις, το βρίσκω θετικό. Από την άλλη νιώθω περήφανος ότι δίνεται βήμα σε πάρα πολύ κόσμο να μιλήσει για πράγματα που μέχρι τώρα σκεφτόταν να μιλήσει».
«Ακρότητες, καταστάσεις σχεδόν κανιβαλιστικές»
«Φήμες υπήρχαν, τώρα που ακούμε τις λεπτομέρειες, δεν είχαν καμία σχέση. Μιλάμε για ακρότητες, για καταστάσεις σχεδόν κανιβαλιστικές. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ώστε να το φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.
»Έχω βρεθεί σε φάση ψυχολογικής βίας, να με πιέσει ο σκηνοθέτης να βγάλω αυτό που πρέπει. Αντέδρασα εκείνη τη στιγμή και αυτή η αντίδρασή μου έφερε κάτι άλλο: πέραν του ότι ήρθα αντιμέτωπος με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, μου έδωσε και εμένα δύναμη να ανοίξω τα φτερά μου περισσότερο. Πρέπει να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και όχι να σκεφτόμαστε μόνο αν αύριο θα έχουμε δουλειά. Δεν πρέπει να φοβόμαστε.
»Θαυμάζω τη δύναμη των παιδιών που βγήκαν και μίλησαν, είμαι 100% μαζί τους. Είναι πολύ όμορφο πράγμα το θέατρο, με τον καιρό το θέατρο θα δυναμώσει και άλλο, θα γίνει ακόμα πιο φωτεινό και τα νέα παιδιά δεν θα έχουν να φοβούνται τίποτα».
Τι είπε για την τοποθέτηση της Λίνας Μενδώνη
«Η προχθεσινή της δήλωση ήταν άκρως προσβλητική για όλο μας το χώρο. Το να μπερδεύει το τι σημαίνει απάτη με το τι σημαίνει υποκριτική τέχνη τι συμβαίνει στο χώρο, μας έχει εκνευρίσει η στάση αυτή. Το ότι κωλυσιεργούσε για 2-3 εβδομάδες, το πως χειρίστηκε αυτό το θέμα δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε από έναν άνθρωπο που ηγείται το υπουργείο Πολιτισμού. Βεβαίως, ζητάω και εγώ την παραίτησή της, πρέπει να πάμε μπροστά. Εδώ και ένα χρόνο ο κλάδος μας τρώει μπουνιές πραγματικές».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.