Γκάγκα: Αρκετά δύσκολοι οι επόμενοι 3-4 μήνες
«Eπίζω να μη χρειαστεί να πάμε σε ένα γενικό lockdown»
Τι είπε η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, το ενδεχόμενο γενικού lockdown και τον εμβολιασμό
«Eπίζω να μη χρειαστεί να πάμε σε ένα γενικό lockdown», τόνισε η πνευμονολογος και Διευθυντρια της 7ης πνευμονολογικης κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.
Παράλληλα, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα, οι επόμενοι 3-4 μήνες, δηλαδή, θα είναι αρκετά δύσκολοι και αυτό «έως ότου να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι μεγαλύτερες ηλικίες για να έχουμε μεγαλύτερη χαλαρότητα όταν βγαίνουμε».
Μένοντας στα εμβόλια, εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει εγκριθεί και το εμβόλιο της εταιρείας Johnso&Johnson. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά ελπιδοφόρο, όπως σημείωσε η κ. Γκάγκα, καθώς είναι μονοδοσικό και μπορεί να χορηγηθεί στα φαρμακεία.
Αντιθέτως μέχρι στιγμής τα εμβόλια των Pfizer και Astrazeneca, έχουν αυστηρές συνθήκες διατήρησης, ενώ τόνισε ότι η τεχνολογία του εμβολίου της AstraZeneca είναι παλαιάς και όχι σύγχρονης με RNA όπως της Pfizer.
Μιλώντας για τα προβλήματα στο ΕΣΥ, τόνισε ότι στο νοσοκομείο «Σωτηρία» συνολικά υπάρχουν πλέον 75 κλίνες ΜΕΘ, ενώ όπως είπε, το προσωπικό εν μέσω της οικονομικής κρίσης την τελευταία δεκαετία όλο και μειώνεται. Σημείωσε δε, ότι το πρόβλημα στο σύστημα δεν είναι μόνο εν μέσω της πανδημίας αλλά μας απασχολεί ο σχεδιασμός μετά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Συγκλονιστικές μαρτυρίες μητέρας και αδερφής για τη δολοφονία του 17χρονου στις Σέρρες
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.