- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
25η Μαρτίου: Κανονικά η παρέλαση - Προσκεκλημένοι Πούτιν, Μακρόν
Προσκεκλημένοι θα είναι ο Γάλλος Πρόεδρος, ο Ρώσος Πρόεδρος και ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας
Με μεγαλοπρέπεια θα διεξαχθεί φέτος η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Προσκεκλημένοι της Ελλάδας ο Κάρολος της Αγγλίας, ο Μακρόν και ο Πούτιν.
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση, την 25η Μαρτίου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, εμβληματική και μεγαλοπρεπής αναμένεται να είναι η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί κανονικά (είχε αναβληθεί πέρυσι λόγω πανδημίας) και με κάθε επισημότητα φέτος, στα πρότυπα μάλιστα ευρωπαϊκών εορτασμών για ανάλογες επετείους.
Προσκεκλημένοι της ελληνικής πλευράς θα είναι, μεταξύ άλλων, ηγέτες και προσωπικότητες με αναφορά στο κίνημα του Φιλελληνισμού, αλλά και διαχρονικούς δεσμούς με την Ελλάδα, όπως ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας. Οι τελευταίοι έχουν λάβει ήδη σχετικές προσκλήσεις από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όπως αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης στην κατ' ιδίαν συνάντησή του με το Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ τον περασμένο Οκτώβριο, στην Αθήνα.
Αυτή η επιλογή της πρόσκλησης των ηγετών της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Αγγλίας αφορμάται από τη συμβολή των τριών δυνάμεων στη νικηφόρα έκβαση του ελληνικού αγώνα με την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, η οποία σήμανε το τέλος και του οθωμανικού επεκτατισμού προς τη Δύση.
«Οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια δεν αποτελούν απλά μία ευκαιρία να αναπολήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας και να αξιολογήσουμε συνολικά την ιστορική μας διαδρομή, αλλά έχουμε και την υποχρέωση να προδιαγράψουμε το μέλλον μας -και το μέλλον μας, όπως σας είπα, πρέπει να το δούμε μακροπρόθεσμα και όχι μόνο βραχυπρόθεσμα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση εργασίας που είχε χθες με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, επιμένοντας, ωστόσο, ότι «θα γιορτάσουμε φέτος -έστω και με ενδεχομένως λίγο διαφορετικό τρόπο από αυτόν τον οποίον είχαμε προγραμματίσει, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες- τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη προσφορά στις επόμενες γενιές».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.