- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κορωνοϊός: Ποια τα μέτρα στις δύο ζώνες- Πού κλείνει η εστίαση
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:00-05:00 το πρωί
Κορωνοϊός: Ποια τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις δύο ζώνες- Σε ποιες περιοχές κλείνει η εστίαση- Χρήση μάσκας παντού
Κλείσιμο της εστίασης, χρήση μάσκας παντού, και το χωρισμό της επικράτειας πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Τρίτης (3/11).
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Τρίτη το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου.
Τα μέτρα στη ζώνη Επιτήρησης
Στην πρώτη, την ζώνη επιτήρησης εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο». Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Και είναι τα εξής:
Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια. Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.
Ta μέτρα στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου
Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα.
Ειδικά εκεί, στις προηγούμενες ρυθμίσεις προστίθενται και οι ακόλουθες:
Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.
Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «με άλλα λόγια, οι νέοι κανόνες, που θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης, επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού: Στη διασκέδαση και την κινητικότητα των πολιτών. Ενώ διατηρούν σε ολόκληρη την επικράτεια τη λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια. Γιατί εκεί τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί κάνει λόγο για fake news ο υπουργός Υγείας – Τι απαντά η δημοσιογράφος, τι καταγγέλλουν οι συγγενείς
H πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τα τελευταία δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο
Ο Χάρης Δούκας τόνισε πως προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών
Το ανακοίνωσε ο ίδιος κατά την καθιερωμένη κυριακάτικη ευλογία του μεσημεριού
Στο σημείο επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 λόγω εργασιών
Χτισμένο το 1813 από τον Μεχμέτ Αλή, αποτελεί από μόνο του έναν ολόκληρο, μαγικό κόσμο
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στην Αχαΐα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών
Αποκαλυπτικά στοιχεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Τελευταία φάση δοκιμών για τους δύο τελευταίους συρμούς
Χιόνια στα ορεινά από την Τρίτη
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Λίγο πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς ακούστηκαν εκρήξεις
Πάνω από εκατό οι μετασεισμοί - Κανένας νεκρός
Πού απαγορεύεται το παρκάρισμα - Οι αλλαγές θα ισχύουν όλο το 24ωρο
Τι αλλάζει και τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί
Οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε γειτονικό κτίριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.