- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Στις Σέρρες εσπευσμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς
«Οι Σέρρες είναι on alert, υπάρχει «τεράστιο θέμα»
Σημειώνεται ότι τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν χθες στην περιφερειακή ενότητα των Σερρών ήταν 54 - Εσπευσμένα στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς
Τις Σέρρες θα επισκεφθεί εσπευσμένα σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα σε συνέχεια της επιδημιολογικής έξαρσης Covid-19 που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Ο κ. Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει στις 9:30 ευρεία σύσκεψη μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον δήμαρχο της πόλης, Αλέξανδρο Χρυσάφη, καθώς επίσης και με δημάρχους της περιοχής, για τον καλύτερο συντονισμό και τη βέλτιστη απόκριση όλων των τοπικών φορέων στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.
Τον Νίκο Χαρδαλιά θα συνοδεύσουν, επίσης, στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και η αποστολή θα προσγειωθεί στις 9 το πρωί στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών (Ραιδεστού).
Από τις 23 Οκτωβρίου ολόκληρη η περιφερειακή Ενότητα Σερρών έχει περάσει στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την λοίμωξη Covid-19 και ισχύουν τα μέτρα που αφορούν τις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο πορτοκαλί, δηλαδή στο επίπεδο 3. Επιπλέον, με βάση τα νέα δεδομένα, από χθες Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στις Σέρρες, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, (μάσκα παντού), σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς είχε απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των Σερρών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα αυτοπροστασίας ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη είχε δηλώσει ότι «Οι Σέρρες είναι on alert» καθώς υπάρχει «τεράστιο θέμα», «διότι η έξαρση είναι εξαιρετικά επιθετική».
Σημειώνεται ότι τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν χθες στην περιφερειακή ενότητα των Σερρών ήταν 54, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 9 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Μάλιστα κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρέθηκε από τις 21 Οκτωβρίου και για τρεις ημέρες στην πόλη των Σερρών προκειμένου να διενεργήσει τεστ για τον κορονοϊό σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε θα το δούμε στον ουρανό
Οι πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική
Η ανακοίνωση των διοργανωτών στους θεατές του Athens Flying Week 2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες διάσωσης - Επιστρέφει εσπευσμένα από τη ΔΕΘ ο Νίκος Δένδιας
Συναγερμός στο Athens Flying Week - Αγωνία για τους δύο πιλότους
Επεισόδιο με σωματική βία και προπηλακισμούς στα σκαλοπάτια προς το παλιό λιμάνι
Η πυρκαγιά κατέστρεψε το διώροφο πέτρινο κτίριο του εργοστασίου - Σώθηκαν τα ιστορικά κελάρια και η κάβα
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και προσωρινό λουκέτο σε σταθμούς του Μετρό
Στρατηγικό μνημόνιο με τον γερμανικό κολοσσό ανοίγει νέες προοπτικές για το νησί
Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες, 25 χώρες και 11 θεματικές ενότητες σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo
Απέσπασαν πάνω από 175.000 ευρώ
Η συγκινητική ιστορία της Γεωργίας Ξανθοπούλου
Τι ισχύει για τα δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.