- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ιανός»: Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Ηλεία
Σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλου
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας των μαθητών, μετά τις μετεωρολογικές προγνώσεις για το κύμα κακοκαιρίας «Ιανός».
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλου.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας των μαθητών, μετά τις μετεωρολογικές προγνώσεις για το κύμα κακοκαιρίας «Ιανός».
Meteo.gr: Μεσογειακός Κυκλώνας ΙΑΝΟΣ - Προγνωστικοί χάρτες αθροιστικής βροχόπτωσης
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ηλεία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά & Ιθάκη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται Ηλεία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο Νίκος Χαρδαλιάς λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός».
Ο κ. Χαρδαλιάς συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τέθηκαν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου. Μέχρι το βράδυ θα έχουμε την εικόνα για Κόρινθο και Αττική, το δεύτερο κύμα της καταιγίδας».
Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρχές με αφορμή την κακοκαιρία «Ιανός» η οποία πλησιάζει από τα δυτικά τη χώρα.
Ήδη ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), ώστε να υπάρχει συνεχής συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου.
Την ίδια στιγμή, σε τοπικό επίπεδο σε περιοχές στα δυτικά της χώρας που είναι και οι πρώτες που θα πληγούν από το πέρασμα της κακοκαιρίας λαμβάνονται ειδικά μέτρα με διακοπές σε ακτοπλοϊκές γραμμές και αναστολής λειτουργίας των σχολείων.
Παράλληλα, έκλεισε η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας, «Ιανός» που θα «χτυπήσει» τη χώρα μας μέχρι και τις επόμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα, οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά άκρως επικίνδυνο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κυλλήνης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.