«Ιανός»: Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Ηλεία
Σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλου
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας των μαθητών, μετά τις μετεωρολογικές προγνώσεις για το κύμα κακοκαιρίας «Ιανός».
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλου.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας των μαθητών, μετά τις μετεωρολογικές προγνώσεις για το κύμα κακοκαιρίας «Ιανός».
Meteo.gr: Μεσογειακός Κυκλώνας ΙΑΝΟΣ - Προγνωστικοί χάρτες αθροιστικής βροχόπτωσης
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ηλεία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά & Ιθάκη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται Ηλεία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο Νίκος Χαρδαλιάς λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός».
Ο κ. Χαρδαλιάς συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τέθηκαν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου. Μέχρι το βράδυ θα έχουμε την εικόνα για Κόρινθο και Αττική, το δεύτερο κύμα της καταιγίδας».
Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρχές με αφορμή την κακοκαιρία «Ιανός» η οποία πλησιάζει από τα δυτικά τη χώρα.
Ήδη ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), ώστε να υπάρχει συνεχής συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου.
Την ίδια στιγμή, σε τοπικό επίπεδο σε περιοχές στα δυτικά της χώρας που είναι και οι πρώτες που θα πληγούν από το πέρασμα της κακοκαιρίας λαμβάνονται ειδικά μέτρα με διακοπές σε ακτοπλοϊκές γραμμές και αναστολής λειτουργίας των σχολείων.
Παράλληλα, έκλεισε η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας, «Ιανός» που θα «χτυπήσει» τη χώρα μας μέχρι και τις επόμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα, οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά άκρως επικίνδυνο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κυλλήνης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.