- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Έβρος: Ομάδες κρούσης και «σφράγισμα» των συνόρων
Προς νέο κύμα τουρκικής προκλητικότητας με όχημα το προσφυγικό
Αυξημένες οι ροές στον Έβρο - Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αυξάνουν την ετοιμότητα στην περιοχή
Αυξημένες κατά περίπου 20% είναι οι προσφυγικές και οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Οι δουλέμποροι επιχειρούν την εισχώρηση μεταναστών από διάφορα σημεία του ποταμού και στη συνέχεια τους μεταφέρουν μέσω μεγάλων οδικών δικτύων στη Θεσσαλονίκη.
Πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες που συλλαμβάνονται από τις ελληνικές Αρχές, αιτούνται πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, καθώς επικαλούνται πως ήταν κρατικοί λειτουργοί στην Τουρκία και αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.
Το νέο σχέδιο για «σφράγισμα» του Έβρου
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αυξάνουν την ετοιμότητα στην περιοχή του Έβρου και των νησιών, επιχειρώντας να αποτρέψουν ένα νέο «κύμα» τουρκικής προκλητικότητας με… όχημα το μεταναστευτικό. Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει το «σφράγισμα» του Έβρου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ
Δύο ομάδες τύπου ΕΚΑΜ – από 30 άτομα η καθεμία – θα σαρώνουν τον Έβρο προβαίνοντας σε «χειρουργικές» επεμβάσεις εξάρθρωσης κυκλωμάτων δουλεμπόρων και αποτροπής προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Η στελέχωση θα γίνει επιλογή συνοριοφυλάκων που προσλήφθηκαν πρόσφατα. Θα επωμιστούν τις χερσαίες και παραποτάμιες περιπολίες σε ένα μεγάλο μήκος του ποταμού. Αυτές οι δύο ομάδες θα έχουν έδρα την Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα.
Από τις αστυνομικές σχολές Διδυμοτείχου και Κομοτηνής βγήκαν οι 400 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες και από την περασμένη Δευτέρα, οι 265 σε Ορεστιάδα και 135 σε Αλεξανδρούπολη, έχουν περάσει στην πρακτική τους εξάσκηση, ενώ από τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να αναλάβουν πλήρη υπηρεσία.
Ενίσχυση δυνάμεων και στα νησιά
Αντίστοιχη θα είναι η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε 7 «δύσκολα» νησιά, με 530 συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν πρόσφατα. Από τους νέους συνοριοφύλακες οι 240 θα πάνε στη Λέσβο, 100 στην Κω, 98 Χίο, 40 Λέρο, 30 Σάμο, 20 Σύμη, 12 Καστελόριζο.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσληφθούν 746 νέοι συνοριοφύλακες. Οι 480 από αυτούς θα κατανεμηθούν σε πέντε Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης και ακόμη 266 θα ενισχύσουν τα νησιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.