Visual Browsing

Δήμαρχος Πάρου: Mε λάθος τρόπο η ιχνηλάτηση- Θα αδειάσει το νησί

Πάρος
Πάρος © ANNIE SPRATT / UNSPLASH «Πηγή: https://www.athensvoice.gr/greece/668275_koronoios-sarotikoi-eleghoi-se-nisia»
Επιστολή του δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου προς τον υπουργό Υγείας
  • A-
  • A+
0
Ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος αμφισβητεί τον τρόπο που έγινε η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί

Έκκληση στον υπουργό Υγείας και τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη για παρέμβαση μετά και τα νέα μέτρα περιορισμού, που τέθηκαν απευθύνει με επιστολή του ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος.

Ο κ. Κωβαίος ζητά αναλυτικά στοιχεία για τα κρούσματα που οδήγησαν στη λήψη νέων μέτρων ενώ κάνει λόγο για λάθη στην ιχνηλάτηση και για αδικία σε βάρος της Πάρου. «Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας λειτούργησε καταστροφολογικά για το νησί το οποίο αναμένεται να αδειάσει τις επόμενες μέρες από επισκέπτες, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία και την κοινωνία», υπογραμμίζει. 

Η επιστολή του κ. Κωβαίου έχει ως εξής: 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σχετικα
Ζαχαράκη: Έρχονται τα πρωτόκολλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις
Ζαχαράκη: Έρχονται τα πρωτόκολλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Θα ήθελα να σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό των κατοίκων και επιχειρηματιών της Πάρου με αφορμή την εξαγγελία των νέων μέτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, κι αφορούν στο νησί μας.

Επειδή τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν βάλει στο στόχαστρο την Πάρο, η αβεβαιότητα και ο φόβος έχουν κυριαρχήσει και στους επισκέπτες και στους μόνιμους κάτοικους. Όπως καταλαβαίνετε, πέραν της δημόσιας υγείας απειλούνται η κοινωνική συνοχή του νησιού μας, η αξιοπιστία των τοπικών κλιμακίων υγείας καθώς και η εγκυρότητα των θεσμών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προκύπτει η επιτακτική ανάγκη να μας ενημερώσετε άμεσα και αναλυτικά αφενός για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αφετέρου για τους λόγους τους οποίους τα μέτρα αυτά ήταν απαραίτητο να παρθούν για τη δημόσια υγεία. Ελπίζουμε ότι καταλαβαίνετε τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε και ότι θα απαντήσετε το συντομότερο.

Σχετικα
YΠΑ: Παράταση έως 19/4 των περιορισμών για τις πτήσεις εσωτερικού
YΠΑ: Παράταση έως 19/4 των περιορισμών για τις πτήσεις εσωτερικού

Επίσημα, θέλω να σας ενημερώσω ότι η εικόνα που είχαμε από το Κέντρο Υγείας της Πάρου ήταν για λίγα περιστατικά.

Προφανώς, δεν είμαστε ειδικοί για να ορίσουμε τα μέτρα που θα ισχύουν για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, ωστόσο η ιχνηλάτηση των περιστατικών που έχουν αποδοθεί στην Πάρο ώστε να χαρακτηριστούν ότι έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID- 19, έγινε με λανθασμένο τρόπο και δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα. Πιο απλά, όσοι φεύγουν από Πάρο ταξιδεύοντας με το καράβι της γραμμής ή αεροπλάνο και στη συνέχεια βρίσκονται θετικοί στον COVID- 19, δεν αποδεικνύεται ότι προσβλήθηκαν στην Πάρο επειδή είχε αυξημένη επισκεψιμότητα σε σχέση με άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Επιπλέον, το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας κατανοείτε ότι λειτούργησε καταστροφολογικά για το νησί, το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αδειάσει από επισκέπτες, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία.

Σας κάνω έκκληση να παρέμβετε ώστε να αρθεί το συντομότερο δυνατόν η αδικία σε βάρος της Πάρου.

Αναμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση.

Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος»

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5