Visual Browsing

Κορωνοϊός: Ανησυχία στην Αθήνα, συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα

Το άνοιγμα των συνόρων στην Ελλάδα προκαλεί έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού – Προβληματισμός στην κυβέρνηση, η οποία ανακοινώνει έκτακτα μέτρα
AΦΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ | ΦΩΤΟ: EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Έκτακτα μέτρα για τα εισαγόμενα κρούσματα
  • A-
  • A+
0
Το άνοιγμα των συνόρων στην Ελλάδα προκαλεί έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού – Προβληματισμός στην κυβέρνηση, η οποία ανακοινώνει έκτακτα μέτρα

Συνεχίζει να παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνονται στη χώρα μας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 41 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid 19 , εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, ενώ 15 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται στη χώρα είναι σταθερά από την 1η Ιουλίου διψήφιος, καθώς σε αυτά έρχονται να προστεθούν και τα «εισαγόμενα» κρούσματα τα οποία αφορούν σε τουρίστες.

Ειδικότερα, μέσα σε 11 μέρες έχουν ανακοινωθεί συνολικά 367 κρούσματα κορωνοϊού, με τα περισσότερα να είναι εισαγόμενα και να εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου και κυρίως στον Προμαχώνα.

Το γεγονός αυτό έθεσε σε συναγερμό την κυβέρνηση με αποτέλεσμα αρχικά να ανακοινώσει το κλείσιμο των συνόρων με τη Σερβία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίσθηκαν στη χώρα και στη συνέχεια, περιορισμούς για την είσοδο τουριστών από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα.

Πώς θα μπαίνουν από την Τετάρτη οι τουρίστες από τον Προμαχώνα

Σύμφωνα με την ΚΥΑ μάλιστα που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού και εντός της χώρας

Εκτός από τα εισαγόμενα κρούσματα, ανησυχία προκαλεί και η αύξηση των εγχώριων περιστατικών.

Σχετικα
Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκαν δύο ασθενείς από τον γάμο στη Λάρισα
Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκαν δύο ασθενείς από τον γάμο στη Λάρισα

Η διασπορά του ιού έχει ανησυχήσει και την κυβέρνηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να ανακοινώνει την Πέμπτη την έναρξη εκτεταμένων εντατικών ελέγχων πάνω από 300, σε όλους τους χώρους όπου ισχύουν υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στη χαλάρωση των πολιτών ως προς την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, όπως για παράδειγμα οι αποστάσεις.

Τα περισσότερα περιστατικά εντοπίζονται στη Θράκη και κυρίως στην Ξάνθη, ενώ συρροές κρουσμάτων εντοπίζονται και στην Καστοριά και στη Λάρισα.

Ωστόσο προβληματισμό προκαλεί και η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι χθες, καταγράφηκαν επτά νέα κρούσματα στην Αττική και οκτώ στη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα εννέα στην Αττική και τρία στη Θεσσαλονίκη.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5