1821 Digital Gallery

Μπουτάρης: Αυτός ο μ@λ@κ@ς ο Ζέρβας ακύρωσε ό,τι είχαμε ξεκινήσει

Γιάννης Μπουτάρης
Γιάννης Μπουτάρης © EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
Η πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά τις δημοτικές εκλογές
 • A-
 • A+
0
Η πρώτη του μεγάλη συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη μετά τις δημοτικές εκλογές

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά τις δημοτικές εκλογές έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη και στο podcast Πρωταγωνιστές ο Γιάννης Μπουτάρης. Ανάμεσα στα άλλα, για πολιτικά θέματα δήλωσε:

Για τον Μητσοτάκη

 • Κοίταξε, τον γουστάρω πολύ. Τον γουστάρω πολύ γιατί ήταν έτοιμος. Δηλαδή όλα τα αλλά είναι λόγια. Αυτό που έκανε με τον Πιερρακάκη πρέπει να αλλάξει τη χώρα. Σε δύο χρόνια θα λειτουργούμε διαφορετικά. Θαυμάζω και την αντοχή του. Είναι απίστευτο, δηλαδή. Εάν ξεκαθαρίσει και κάτι πολιτικούς άλλα ντ’ άλλων που έχει μέσα... Εντέλει νομίζω το συν-πλην βγαίνει συν.

Για το πολιτικό σύστημα

 • Όταν έχεις 500.000 Έλληνες που ψηφίζουν το Βελόπουλο... κι άλλους τόσους που ψηφίζουν τον, τον... πώς τον είπαμε τον άλλο τον μπαγλαμά, τον Γιάννη το Βαρουφάκη. Τι περιμένεις, τι χώρα είναι αυτή δηλαδή; Από το ΣΥΡΙΖΑ ποιοι είναι αυτοί που είναι πραγματικά πατριώτες και θέλουνε, σκέφτονται την Ελλάδα και όχι τον κώλο τους;

Για τον Τσίπρα

 • Εγώ τον εκτιμώ τον Τσίπρα. Τον γνώρισα και προσωπικά… άσχετα αν είναι killer… ξέρει τι θέλει. Θέλει να είναι αρχηγός και μπορεί και τα καταφέρνει μια χαρά.
Σχετικα
Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Πότε ξεκινά η δίκη του δράστη
Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Πότε ξεκινά η δίκη του δράστη

Για την αριστερά και τη δεξιά

 • Eγώ είμαι κατ’ εξοχήν προοδευτικός. Μου λένε «μια είσαι με τους δεξιούς, μια είσαι με τους αριστερούς». Παιδιά, και οι δύο λένε καλά πράγματα. Αλλά και οι δύο λένε κακά πράγματα. Εγώ παίρνω... τα καλά πράγματα. 

Για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

 • Αυτός ο μ@λ@κ@ς ο Ζέρβας ακύρωσε ουσιαστικά ό,τι είχαμε ξεκινήσει. Την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Ελευθερίας, κάτι πεζόδρομους που είχαμε προγραμματίσει, κάτι ποδηλατοδρόμους που είχαμε προγραμματίσει, τα ακύρωσε όλα. Αυτός με μισεί, ρε! Με μισεί!

Αναφερόμενος στα προσωπικά του αλλά και σε άλλα θέματα, μεταξύ άλλων είπε στο pod.gr:

 • Συνέρχομαι από την πνευμονία. Είχα μια πνευμονία, μου γ@μ@σ@ τα πρέκια. Μου προέκυψε την Καθαρά Δευτέρα. Με πυρετούς, με αντιβιώσεις, με με με..., τι να σου πω. Και σήμερα πήγα κι έκανα εξετάσεις πάλι στο νοσοκομείο το πρωί, είμαι καλά, απλώς η αδυναμία και η ατονία που έχω θα θέλει καιρό να περάσει.
 • Ο πατέρας μου πέθανε 81. Η μάνα μου πέθανε 92 αλλά έτσι, για να πάρεις ένα σκηνικό, η γιαγιά μου πέθανε 102. Έχω περιθώρια δηλαδή ακόμα (γέλιο).
 • Η Σαντορίνη στα κρασιά έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Δηλαδή έχει αυτή την ποικιλία το Ασύρτικο, η οποία πια καλλιεργείται ουσιαστικά σ᾽ όλη την Ελλάδα. Όμως το κρασί που βγάζει, το Ασύρτικο από την Σαντορίνη, έχει μια γεύση η οποία θυμίζει μέταλλο, η οποία είναι ανεπανάληπτη.
 • Είμαι σαν κυνηγημένος στην Αθήνα, δεν κατάφερα να κάνω μια παρέα, να πω το βράδυ θα μείνω στην Αθήνα. Είχα 3-4 γκόμενες στην Αθήνα και όταν έμενα ήτανε λόγω αυτών. Μην ξεχνάς ότι μεταξύ ‘80 και ‘90 εγώ ήμουνα χωρισμένος, τότε όποιον πάρει ο χάρος. 
 • Πάει καλά η ιστορία με τον Αρκτούρο. Μετρημένα αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 600 ζώα, σ’ αυτή την περιοχή, τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Εμείς όταν αναλάβαμε τις πρώτες καταμετρήσεις που είχαμε, είναι ζήτημα αν είχε 300 ζώα. Η ιστορία περπάτησε καλά.
 • Όταν προστατεύεις την αρκούδα, προστατεύεις όλο το δασικό σύστημα… έφυγε η αρκούδα, φύγαν όλα. Και ο λύκος το ίδιο. Και τα δύο τα γουστάρω. Η αρκούδα είναι πιο κυρίαρχο. Ο λύκος είναι πιο πολεμιστής.
Σχετικα
Ρόδος-Πρώην παίκτης Big Brother: Τι υποστηρίζει η 21χρονη που τον κατήγγειλε για βιασμό
Ρόδος-Πρώην παίκτης Big Brother: Τι υποστηρίζει η 21χρονη που τον κατήγγειλε για βιασμό

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη στον Σταύρο Θεοδωράκη:

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5