- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Εστίαση: Πώς θα ρυθμιστούν τα επιπλέον τραπεζοκαθίσματα
Την Τετάρτη τα νεότερα - Δυνατότητα για πεζοδρομήσεις
Την προσεχή Τετάρτη η ρύθμιση για επέκταση των χώρων που θα καλύπτουν με τραπεζοκαθίσματα τα καταστήματα εστίασης. Διευκρινίσεις από τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο για πεζοδρομήσεις
Εντός της εβδομάδας που ξεκινά θα κατατεθούν από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τις διευκολύνσεις που θα δίνονται στους καταστηματάρχες εστίασης για να επεκτείνουν το χώρο στον οποίο κάνουν χρήση των τραπεζοκαθισμάτων τους.
Διευκρινίσεις επί του θέματος έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο κεντρικό δελτίο του Star. Οι ρυθμίσεις, τις οποίες επεξεργάσθηκαν από κοινού τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης και έχουν τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ, θα περιλαμβάνονται στην κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, πιθανότατα την Τετάρτη.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος με τη ρύθμιση τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν έως και να διπλασιάσουν το χώρο που διαθέτουν έως σήμερα προκειμένου να καλύψουν ένα μέρος της χαμένης χωρητικότητάς τους. Αυτό θα γίνει χωρίς να πληρώσουν επί πλέον τέλη στους Δήμους. Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει χώρος για επέκταση η υπόδειξη που κάνει η νομοθετική παρέμβαση είναι να μειώνονται τα δημοτικά τέλη έως και 50%.
Στη ρύθμιση υπάρχει πρόβλεψη σε ορισμένες περιπτώσεις είτε για μερικές ώρες είτε για το σύνολο της ημέρας να υπάρχει δυνατότητα πεζοδρομήσεων από τους Δήμους, σε κάθε περίπτωση με την προϋπόθεση ότι πρέπει να μένει ελεύθερος ένας χώρος τουλάχιστον 1.80 m για να κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα οι πεζοί και οι μόνιμοι κάτοικοι και να μη ταλαιπωρούνται ή κλείνουν οι διαβάσεις σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
Σχετικά με τη χρήση της τηλεργασίας ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα συνεχιστεί να δίνεται αυτή η δυνατότητα. «Θέλουμε στην πορεία αυτό να το θεσμοθετήσουμε. Δεν βιαζόμαστε να το κάνουμε γιατί θέλουμε να μελετήσουμε τις βέλτιστες λύσεις. Αποκτήσαμε μια σημαντική εμπειρία, αλλά οφείλουμε να λάβουμε υπ' όψιν και την εμπειρία άλλων χωρών καθώς και μια πολύ σοβαρή μελέτη που κάνει το υπουργείο μας. Η τηλεργασία ήλθε για να μείνει, αλλά θα εφαρμοστεί με τον βέλτιστο τρόπο και χωρίς να θίγονται οι δυνατότητες και τα αποτελέσματα της δουλειάς των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και συνολικά οι δυνατότητες του δυναμικού του δημόσιου τομέα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τα ουρλιαχτά νεαρής γυναίκας για τον αδελφό της που κινδύνευσε
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.