- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαρδαλιάς: Νέο στοίχημα από την επόμενη εβδομάδα
Iσχύουν τα περιοριστικά μέτρα την Πρωτομαγιά, «άρα δεν υπάρχει δυνατότητα για εκδρομές»
Ο κανόνας είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους ώστε να υπάρχει δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
«Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερη γιατί σε όλη τη διάρκειά της ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα που έχουμε θέσει, όμως προετοιμαζόμαστε ταυτόχρονα εντατικά για την επόμενη ημέρα, για μια νέα καθημερινότητα με σταδιακή προσεκτική άρση μέτρων» τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως είπε, η άρση των μέτρων θα πρέπει να μεταβάλλει και να μεταφέρει την προσωπική μας ευθύνη από το στοίχημα της μέχρι σήμερα παραμονής μας στο σπίτι, στο νέο μας στοίχημα από την επόμενη εβδομάδα, στην κυκλοφορία μας με αυστηρούς όρους και κανόνες ατομικής προστασίας και σεβασμού στους υπόλοιπους συμπολίτες μας.
Το πέρασμα της νέας φάσης θα εκτυλίσσεται κανονικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ώστε να υπάρξει σε κάθε κλάδο η κατάλληλη προετοιμασία.
Ο κανόνας είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους ώστε να υπάρχει δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας, κατέστησε σαφές.
Υπογράμμισε εκ νέου ότι ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα την Πρωτομαγιά, «άρα δεν υπάρχει δυνατότητα για εκδρομές».
Επίσης, ανέφερε ότι οι συγκεντρώσεις ανθρώπων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς με τήρηση κανόνων και αποστάσεων μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ενημέρωσε ακόμα ότι παρατείνεται η ισχύς των επιπλέον περιοριστικών μέτρων στον δήμο Μύκης Ξάνθης μέχρι τη Δευτέρα 4 Μαΐου, ενώ ανακοίνωσε ότι από αύριο το πρωί λήγουν και αίρονται τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που αφορούν στα περιοριστικά μέτρα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στην παραλία Πάτρας και στην παραλία Βόλου.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών
Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος πέθανε σε ηλικία 98 ετών
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, σε ηλικία 98 ετών
Σε ποιους τομείς ζητούνται εργαζόμενοι
Τι δεν θα λειτουργεί
Τι ισχύει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Προσπάθησε να χτυπήσει αστυνομικούς
Νέοι, ασφαλείς και προσβάσιμοι χώροι παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στις γειτονιές της Αθήνας
Ο βίος και τα μαρτύρια του Αγίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Έρχονται πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες
Δύο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση ο 21χρονος αναβάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.