Έρευνα aboutpeople: Πόσο ευτυχισμένες είναι οι Ελληνίδες;
Σε σχέση με το 2016, η ικανοποίηση από το βιοτικό επίπεδο έχει αυξηθεί 5,4%
Έρευνα της aboutpeople εξετάζει πόσο ικανοποιημένες είναι από τη ζωή τους οι Ελληνίδες και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ευτυχία τους
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Athens Voice παρουσιάζει έρευνα που διεξήγαγε η aboutpeople αναζητώντας να μάθει πόσο ικανοποιημένες είναι από τη ζωή τους σήμερα οι Ελληνίδες αλλά και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ευτυχία τους. Στην έρευνα συμμετείχαν 623 γυναίκες άνω των 18 ετών και πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Μαρτίου.
Πολύ ικανοποιημένες από τις ζωή τους το τελευταίο διάστημα δηλώνουν οι 8 στις 100 ερωτώμενες, αρκετά το 51,7%, ενώ λίγο και καθόλου το 39,5%.
Το 73,5% δηλώνει ικανοποιημένο από την οικογενειακή του ζωή, το 64,1% από την εμφάνισή του, το 62,3% από τη μόρφωσή του. Οι μισές δηλώνουν ικανοποιημένες από την κοινωνική (52,6%) και ερωτική (50,6%) ζωή τους, ενώ από την εργασία το ποσοστό ικανοποίησης πέφτει στο 42,8% και από το βιοτικό επίπεδο/οικονομική κατάσταση στο 34,2%. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με το 2016, η ικανοποίηση από το βιοτικό επίπεδο έχει αυξηθεί 5,4%.
Οι ερωτώμενες θα ζητούσαν βελτίωση των οικονομικών τους, τη δεύτερη θέση στο «ευχολόγιο» καταλαμβάνει η βελτίωση της μόρφωσης και την τρίτη η εργασία.
Οι άντρες ευνοούνται περισσότερο στο θέμα των προσλήψεων απάντησε το 57,1%, στις ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης το 65% και στις αμοιβές το 58,9%.
Το 80% συμφωνεί με την άποψη ότι «η προσπάθεια να πετύχει μια γυναίκα στην καριέρα της, την εμποδίζει/καθυστερεί από το να κάνει οικογένεια, ενώ το 44,9% απάντησε ότι θα μπορούσε να αφήσει τη δουλειά του με την προϋπόθεση να κάλυπτε ο σύντροφός τις οικονομικές ανάγκες. Επίσης 3 στις 10 ερωτώμενες θα συμφωνούσαν για το αντίθετο, να μη δουλεύει δηλαδή ο σύντροφός τους και να αφοσιωθεί στην οικογένεια αν εκείνες είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύπτουν τα έξοδα.
Αν και το 85,3% απάντησε ότι το φύλο δεν παίζει ρόλο στις εκλογές, οι μισές ερωτώμενες δήλωσαν ότι ψήφισαν και κάποια γυναίκα στις τελευταίες εκλογές, ποσοστό σημαντικά αυξημένο σε σχέση με την ίδια έρευνα το 2016. Τέλος οι 7 στις 10 θεωρούν πιθανό στο μέλλον να δούμε γυναίκα πρωθυπουργό και στην Ελλάδα. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2016 ήταν 58,5%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Παναγιώτη Γκλαβίνη - Καταδικάζει ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
«Οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, αλλά εμφανίζονται πιο επιλεκτικά»
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.