- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Θεοφάνεια σε συνθήκες «Ηφαιστίωνα» στο Αιγαίο
Από τη Μυτιλήνη μέχρι τη Ρόδο και την Κρήτη ο αγιασμό των υδάτων
Με πολλά μποφόρ και κρύο ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Αιγαίο.
Σε συνθήκες «Ηφαιστίωνα» πραγματοποιήθηκαν οι τελετές αγιασμού των υδάτων στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Ιδιαίτερα στο λιμάνι της Χίου η τελετή έγινε με ριπές ανέμου έντασης εννέα μποφόρ. Μάλιστα τρεις τολμηροί Χιώτες βούτηξαν στα φουρτουνιασμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν το σταυρό που έριξε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.
Τολμηροί Μυτιληνιοί και Σαμιώτες βούτηξαν στα λιγότερο φουρτουνιασμένα νότια λιμάνια της Μυτιλήνης και της Σάμου για να πιάσουν τον σταυρό που έριξαν αντίστοιχα, οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και Σάμου κ. Ευσέβιος.
Με κάθε λαμπρότητα και υπό καλές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου ο εορτασμός των Θεοφανείων.
Στην πόλη της Ρόδου η τελετή ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου και περίπου στις 11.00 το πρωί, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ροδίων, των Ιερών Εξαπτέρυγων, του χορού των ιεροψαλτών, του κλήρου, των επισήμων αρχών και φορέων, αλλά και του κόσμου, πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα πίσω από την Περιφέρεια δέηση και έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων, ενώ άγημα της 95 ΑΔΤΕ απέδωσε τις ενδεδειγμένες τιμές.
Πάνω από 25 συνολικά άτομα, δήλωσαν συμμετοχή για να βουτήξουν, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες.
Με λαμπρότητα παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες γιορτάστηκαν στα Χανιά τα Άγια Θεοφάνεια.
Το πρωί στο μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου τελέστηκε η λειτουργία, καθώς και η ακολουθία αγιασμού των υδάτων. Η καθιερωμένη ρίψη του σταυρού έγινε από τον μητροπολίτη Κυδωνίας-Αποκορώνου Δαμασκηνό, στη ακτή μπροστά από την πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι της πόλης, όπου στα παγωμένα νερά έπεσαν πέντε τολμηροί Χανιώτες προκειμένου να πιάσουν το σταυρό.
Εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκαν η τελετή αγιασμού των υδάτων στα λιμανάκια του Δήμου Πλατανιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.