- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοφάνεια σε συνθήκες «Ηφαιστίωνα» στο Αιγαίο
Από τη Μυτιλήνη μέχρι τη Ρόδο και την Κρήτη ο αγιασμό των υδάτων
Με πολλά μποφόρ και κρύο ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Αιγαίο.
Σε συνθήκες «Ηφαιστίωνα» πραγματοποιήθηκαν οι τελετές αγιασμού των υδάτων στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Ιδιαίτερα στο λιμάνι της Χίου η τελετή έγινε με ριπές ανέμου έντασης εννέα μποφόρ. Μάλιστα τρεις τολμηροί Χιώτες βούτηξαν στα φουρτουνιασμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν το σταυρό που έριξε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.
Τολμηροί Μυτιληνιοί και Σαμιώτες βούτηξαν στα λιγότερο φουρτουνιασμένα νότια λιμάνια της Μυτιλήνης και της Σάμου για να πιάσουν τον σταυρό που έριξαν αντίστοιχα, οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και Σάμου κ. Ευσέβιος.
Με κάθε λαμπρότητα και υπό καλές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου ο εορτασμός των Θεοφανείων.
Στην πόλη της Ρόδου η τελετή ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου και περίπου στις 11.00 το πρωί, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ροδίων, των Ιερών Εξαπτέρυγων, του χορού των ιεροψαλτών, του κλήρου, των επισήμων αρχών και φορέων, αλλά και του κόσμου, πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα πίσω από την Περιφέρεια δέηση και έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων, ενώ άγημα της 95 ΑΔΤΕ απέδωσε τις ενδεδειγμένες τιμές.
Πάνω από 25 συνολικά άτομα, δήλωσαν συμμετοχή για να βουτήξουν, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες.
Με λαμπρότητα παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες γιορτάστηκαν στα Χανιά τα Άγια Θεοφάνεια.
Το πρωί στο μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου τελέστηκε η λειτουργία, καθώς και η ακολουθία αγιασμού των υδάτων. Η καθιερωμένη ρίψη του σταυρού έγινε από τον μητροπολίτη Κυδωνίας-Αποκορώνου Δαμασκηνό, στη ακτή μπροστά από την πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι της πόλης, όπου στα παγωμένα νερά έπεσαν πέντε τολμηροί Χανιώτες προκειμένου να πιάσουν το σταυρό.
Εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκαν η τελετή αγιασμού των υδάτων στα λιμανάκια του Δήμου Πλατανιά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.