- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρευνα: Αισιόδοξοι οι μισοί Έλληνες για τη νέα χρονιά
Η έρευνα της aboutpeople για την ATHENS VOICE έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία
Ποιο ήταν το σημαντικότερο γεγονός για το 2019 και τι περιμένουν οι Έλληνες το 2020 στη νέα έρευνα της aboutpeople για την ATHENS VOICE.
Έρευνα για τη νέα χρονιά την οποία πραγματοποιεί κάθε Δεκέμβριο η aboutpeople, παρουσιάζει σήμερα η ATHENS VOICE και τα ευρήματά της είναι πράγματι εντυπωσιακά. Ως σημαντικότερο γεγονός για τη χρονιά που τελειώνει κρίνονται οι εκλογές και η αλλαγή κυβέρνησης με 42%, ενώ έπεται το προσφυγικό με 28,8%. Ακολουθούν η ψήφιση της συμφωνιας των Πρεσπών (22,5%), η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος (22,4%) και οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις (21%).
Το 54,5% δηλώνει ότι υποδέχεται το 2020 με αισιοδοξία, το 38,6% με ανησυχία και το 5,2% με φόβο.
Σε ό,τι αφορά τις «προβλέψεις» μας για τη νέα χρονιά, το 18% «βλέπει» πιθανό να γίνονται ξανά εθνικές εκλογές, το 3,9% να επιστρέψουμε στη δραχμή, το 42% να δημιουργηθούν νέα κόμματα, το 14,8% να γίνει μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα, το 50,6% να βελτιωθούν τα πράγματα στην ελληνική οικονομία, το 6,9% να διαλυθεί η Ε.Ε., το 10,8% να γίνει παγκόσμια πολεμική σύρραξη και το 27,7% να γίνει κάποια σύρραξη με την Τουρκία.
Το 50,2% θεωρεί ότι το επίπεδο ζωής είναι καλύτερο σήμερα σε σχέση με τη δεκαετία του '60, ενώ το 35,1% θεωρεί το αντίθετο.
Το 74,1% είναι υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ε.Ε. Το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 68,1%.
Τέλος, η aboutpeople έθεσε ερωτήματα για το τι είναι πιθανό να συμβεί την επόμενη 20ετία.
Το 80,1% θεωρεί πιθανό να βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο, το 31,5% να γίνει παγκόσμιος πόλεμος, το 35,2% να εκλεγεί στην Ελλάδα γυναίκα πρωθυπουργός, το 62,4% να γίνει μια τεράστια παγκόσμια οικολογική καταστροφή, το 16,7% να κατακτήσει ξανά η χώρα μας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, το 22,4% να ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν εξωγήινοι και το 44,6% να αντιμετωπίσει ξανά η Ελλάδα μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση.
Στην έρευνα συμμετείχαν 867 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω και πραγματοποιήθηκε 11-13 Δεκεμβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου 2026
Τι αποκάλυψε για την επικοινωνία που είχαν
Μαζί με συγκρατούμενό του είχαν αποδράσει από το νοσοκομείο
Το τριήμερο που περιμένουν οι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.