- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κόνιτσα: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε ανήλικους πρόσφυγες
Ο Δήμος Κόνιτσας, με ανακοίνωση του, «καταδικάζει την επίθεση εναντίον ασυνόδευτων ανηλίκων Αφγανών»
Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχτηκαν το βράδυ της Κυριακής ανήλικοι πρόσφυγες που ζουν σε δομή ΜΚΟ στην Κόνιτσα. Τα νεαρά παιδιά, αφγανικής καταγωγής, έπαιζαν μπάσκετ σε ένα γήπεδο της περιοχής, όταν εμφανίστηκαν πέντε κουκουλοφόροι με ρόπαλα, οι οποίοι τους επιτέθηκαν. Τα δύο από τα πέντε παιδιά μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας, το ένα ήταν σε σοκ ενώ το δεύτερο είχε κάταγμα στο χέρι και εκδορές στα πόδια.
Ο Δήμος Κόνιτσας, με ανακοίνωση του, «καταδικάζει την επίθεση εναντίον ασυνόδευτων ανηλίκων Αφγανών». Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Με λύπη και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε το εξαιρετικά δυσάρεστο συμβάν που έλαβε χώρα την Κυριακή το βράδυ στην Κόνιτσα και το οποίο αφορούσε στην απρόκλητη και βάναυση επίθεση ανεύθυνων και απαράδεκτων ατόμων που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, εναντίον μελών της ομάδας ασυνόδευτων ανηλίκων Αφγανών, που φιλοξενούνται στη δομή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Άρσις, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στην πόλη της Κόνιτσας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εξ αυτών.
Η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας με στόχο ευάλωτους και εκδιωγμένους πληθυσμούς που έζησαν τη φρίκη του πολέμου στη χώρα τους.
Ευελπιστούμε ότι οι δράστες της επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε σε ασυνόδευτους ανήλικους Αφγανούς, δεν προέρχονται από τους κόλπους της τοπικής κοινωνίας, η οποία απέδειξε από την πρώτη στιγμή την ευαισθησία της στο προσφυγικό ζήτημα, με την ίδρυση του πρώτου Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και την αδιατάρακτη λειτουργία και ένταξή του στην καθημερινή ζωή της Δημοτικής Κοινότητας Κόνιτσας.
Ο Δήμος θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, ώστε να μην επαναληφθούν περιστατικά σαν το απαράδεκτο και καταδικαστέο προαναφερθέν και θα ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να πράξουν ό,τι επιβάλλεται στον κύκλο των αρμοδιοτήτων τους, ούτως ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να υποστούν τις νόμιμες κυρώσεις.».
Ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου μίλησε για το θέμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τόνισε μεταξύ άλλων, πως «η βία και ο ρατσισμός, δεν έχουν θέση στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας, δεν την εκφράζουν. Οι κουκουλοφόροι από όπου και αν προέρχονται, δεν έχουν το δικαίωμα να προκαλούν με τη δράση τους την αναμφισβήτητη ευαισθησία σε ό,τι έχει σχέση με τις δημοκρατικές αρχές, τη φιλοξενία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.