- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια νέα κακοκαιρία θα επηρεάσει την Ελλάδα για ένα τριήμερο, από την Τρίτη έως την Πέμπτη, καθώς ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τον κόλπο της Σύρτης στη Λιβύη, με καλά οργανωμένα "μέτωπα", αναμένεται να κινηθεί αργά προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά προκαλώντας, κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).
Η νέα κακοκαιρία σχετίζεται με τη δημιουργία αεροχειμάρρων πάνω από την περιοχή μας. Όταν ψυχρές και θερμές αέριες μάζες συναντιούνται στην ανώτερη τροπόσφαιρα, δημιουργείται μεταξύ τους μια διαχωριστική επιφάνεια, όπου πνέουν αέρια ρεύματα θυελλωδών ανέμων που ονομάζονται αεροχείμαρροι. Η ένταση και η κίνηση των αεροχειμάρρων επηρεάζουν σημαντικά τα επιφανειακά συστήματα καιρού και παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών μιας περιοχής.
Τη Δευτέρα, ασθενείς κατά κανόνα βροχές τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στη Μακεδονία. Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι κατά τόπους οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιορίζοντας την ορατότητα.
Την Τρίτη, το ψυχρό μέτωπο του βαρομετρικού χαμηλού αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από νότο προς βορρά. Ισχυρότατες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο (κυρίως στην Ανατολική και Βόρεια), στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και στις Κυκλάδες, ενώ το βράδυ θα επεκταθούν στα Δωδεκάνησα και τη νύχτα στη Θεσσαλία. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.
Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς (πάνω από τα 900 ως 1.000 μέτρα) με σημαντικά ύψη χιονόστρωσης.
Κατά το διήμερο Τετάρτης-Πέμπτης, βροχές θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενες από καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ενδεχομένως την Πέμπτη σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Αν και τα φαινόμενα δεν θα έχουν ανάλογη ένταση με την Τρίτη, κατά τόπους θα είναι και πάλι έντονα, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθησαν 21 άτομα - Πώς δρούσαν
Πότε πηγαίνουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Μέχρι πότε θα βρίσκονται στους δρόμους οι οδηγοί
Φωτογραφίες και βίντεο στρατιωτικών εγκαταστάσεων, τα έστελνε σε 10 παραλήπτες Πολωνίας
Αγρότες διαμαρτύρονται για τη διαχείριση της ζωονόσου
Μέχρι πότε θα βρίσκονται στους δρόμους οι οδηγοί
H διαδικασία θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 26 Μαρτίου 2026
Πρόκειται για εξαιρετικά μεταδοτικό ιογενές νόσημα και προσβάλει βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίρους, καθώς και ορισμένα άγρια είδη
Ποια ημέρα θα γίνουν τα τελευταία μαθήματα
Οδηγίες και προθεσμία εγγραφών 2026-2027
Ισόβια και 2 έτη χωρίς ελαφρυντικά στον 22χρονο - Ποινή 30 μηνών στον εξάδελφο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.