Εγκαίνια στον επιβλητικό και διατηρητέο φάρο της Μονεμβασιάς (video)
Τοποθετήθηκε και νέος φαροφύλακας
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού του Υπουργείου Άμυνας και η Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, θα εγκαινιάσουν την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 12.00 μ.μ., τον Διατηρητέο Φάρο της Μονεμβασιάς, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών Στερέωσης και Αποκατάστασής του.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2015, καθιστώντας τον ξανά λειτουργικό. Από την Υπηρεσία Φάρων τοποθετήθηκε νέος φαροφύλακας με στόχο τη συστηματική υποστήριξη της επιχειρησιακής του λειτουργίας και της συντήρησής του. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί προτεραιότητα η αποκατάσταση μνημείων που συνδέονται με τη Ναυτική Ιστορία και Ναυτική Παράδοση του τόπου, ενός τόπου που βρέχεται από θάλασσα και οριοθετείται από αυτήν, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στη διάσωση και ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πελοποννήσου.
Ο Φάρος της Μονεμβασιάς κατασκευάστηκε το 1896. Είναι εγκατεστημένος στο κάστρο της Μονεμβασιάς, στο άκρο Μίνωα έξω από τα τείχη. Το ύψος του πύργου του είναι 7 μέτρα και το εστιακό του ύψος, 17 μέτρα. Μέχρι την αποκατάσταση του, το φαρικό συγκρότημα παρουσίαζε εκτεταμένες φθορές λόγω των δύσκολων περιβαλλοντικών συνθηκών. Σε έναν από τους βοηθητικούς χώρους, δημιουργήθηκε και λειτουργεί καθημερινά μικρό εκθετήριο με θέμα το Ελληνικό Φαρικό Δίκτυο και το Φάρο της Μονεμβασιάς.
Το πρόγραμμα της τελετής θα περιλαμβάνει αγιασμό, ομιλία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχου Νικολάου Τσούνη και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, καθώς και επίσκεψη στο "Μουσείο". Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Φάρο της Μονεμβασιάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Συγκλονιστικές μαρτυρίες μητέρας και αδερφής για τη δολοφονία του 17χρονου στις Σέρρες
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.