- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Δώρα Χρυσικού: «Δεν έδωσα σε κανέναν άδεια να κατασκευάζει ειδήσεις για την υγεία μου»
Θα κινηθεί νομικά κατά των αναρτήσεων που τη δείχνουν χωρίς μαλλιά
Η Δώρα Χρυσικού απαντά στις ψευδείς ειδήσεις για την υγεία της
Σε κατηγορηματική διάψευση των φημών που τη θέλουν να αντιμετωπίζει ξανά πρόβλημα υγείας και να υποβάλλεται σε θεραπεία προχώρησε η Δώρα Χρυσικού.
Η ηθοποιός, η οποία στο παρελθόν είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της με τον καρκίνο, ξεκαθάρισε ότι οι σχετικές αναρτήσεις που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο είναι απολύτως ψευδείς.
Ορισμένες από αυτές συνοδεύονται από κατασκευασμένες ή ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες, οι οποίες εμφανίζουν τη Δώρα Χρυσικού χωρίς μαλλιά, δημιουργώντας την εντύπωση ότι υποβάλλεται εκ νέου σε χημειοθεραπεία. Σύμφωνα με την ίδια, το υλικό αποτελεί προϊόν τεχνητής νοημοσύνης και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
«Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απολύτως ψευδείς δημοσιεύσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας μου, σύμφωνα με τις οποίες δήθεν νοσώ εκ νέου και υποβάλλομαι σε νέα θεραπεία», έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram.
Η ηθοποιός τόνισε ότι οι εικόνες χρησιμοποιούνται με τρόπο που επιχειρεί να τις παρουσιάσει ως πρόσφατο και πραγματικό φωτογραφικό υλικό.
Αναφέρθηκε επίσης στην παλαιότερη απόφασή της να μιλήσει δημόσια για την περιπέτεια της υγείας της, εξηγώντας ότι το έκανε με την ελπίδα πως η προσωπική της εμπειρία θα μπορούσε να δώσει δύναμη σε άλλους ανθρώπους που νοσούν.
«Η επιλογή μου αυτή δεν αποτελεί και δεν θα μπορούσε να αποτελεί άδεια προς οποιονδήποτε να κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις για την υγεία μου ή να χρησιμοποιεί την εικόνα και το όνομά μου για τη δημιουργία παραπλανητικού περιεχομένου», υπογράμμισε.
Η Δώρα Χρυσικού αποκάλυψε ότι οι αναρτήσεις προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση όχι μόνο στην ίδια, αλλά και στην οικογένεια, στους φίλους και στους ανθρώπους του περιβάλλοντός της, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από μια ανύπαρκτη είδηση που παρουσιαζόταν ως πραγματικό γεγονός.
Για τον λόγο αυτό ανέθεσε τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης στη δικηγόρο της, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της προσωπικότητας, της εικόνας και των δικαιωμάτων της.
Παράλληλα, κάλεσε κάθε ιστοσελίδα, μέσο ενημέρωσης ή λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης που έχει αναπαραγάγει το ψευδές περιεχόμενο να το αφαιρέσει άμεσα και να απέχει από οποιαδήποτε νέα δημοσίευσή του.
Προειδοποίησε, τέλος, ότι κάθε νέα δημιουργία ή αναπαραγωγή αντίστοιχου παραπλανητικού υλικού θα αντιμετωπίζεται με όλα τα νόμιμα μέσα.
View this post on Instagram
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν δωρεάν
Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»
Η λαμπερή είσοδος στο πλατό
Όσα δήλωσε για τα παιδικά του χρόνια
Ο τηλεοπτικός σταθμός αποχαιρετά τον Αντώνη Κανάκη
Παρότι έγιναν συζητήσεις για την επιστροφή της τηλεοπτικής σειράς
Η ανακοίνωση Κανάκη και οι αντιδράσεις
Έρχεται η πρώτη, διπλή αποχώρηση
Ο παρουσιαστής του Πρωινού σε ακόμα μία διένεξη με τη νέα συνεργάτιδά του στο πάνελ
Αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας του ραδιοφωνικού σταθμού
To κοινό μήνυμα αγάπης
H βραδιά αφιέρωμα στον τραγουδιστή
Ο γνωστός χορογράφος μίλησε για τη μακρόχρονη συνεργασία τους και τη δυσκολία να διαχειριστεί την απώλεια του τραγουδιστή
Όσα αποκάλυψε για το ειδικό αφιέρωμα του ΣΚΑΪ
Στη σκηνή ανεβαίνουν οι Πάνος Μουζουράκης, Χρήστος Μάστορας και Έλενα Παπαρίζου
Η στιχομυθία της δημοσιογράφου με τον παρουσιαστή
«Έκλεισα τα μαγαζιά μου ενώ ήταν κερδοφόρα», τόνισε επίσης ο διάσημος σεφ
Πώς αντέδρασαν οι υπόλοιποι συντελεστές της εκπομπής
«Αυτό το δώρο θα σου φέρει κάτι καλό και κάτι κακό θα σου πάρει»
Η πρώτη κοινή τηλεοπτική συνεργασία τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.