TV & Media

Αυτός ο «άγνωστος» Jimi Hendrix (audio)

Ακούστε το κομμάτι που έμεινε κρυφό για πάνω από 50 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90548-182607.jpg

Το Station Break είναι το τραγούδι του Jimi Hendrix που έμεινε κρυφό για περισσότερα από 50 χρόνια και μόλις κυκλοφόρησε. Πριν γίνει γνωστός ο frontman των Jimi Hendrix Experience, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1970 σε ηλικία 27 ετών, είχε συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες, ανάμεσά τους η μπάντα του Curtis Knight an d the Squires με την οποία ηχογράφησε αυτό το άγνωστο μέχρι σήμερα κομμάτι.

Το 1965 ο Hendrix ηχογράφησε αρκετά κομμάτια με τους Knight χωρίς κάποιο να γίνει ιδιαίτερη επιτυχία. Την περίοδο εκείνη ο Hendrix είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία του Ed Chaplin, ο οποίος του έδινε κυριολεκτικά ψίχουλα. Ο κιθαρίστας έπαιρνε ποσοστό μόλις 1% από τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε τραγουδιού. Την επόμενη χρονιά από το 1965 ο Hendrix λύει τη συνεργασία του με τον Chaplin, ο οποίος επιμένει ότι ο καλλιτέχνης δεσμεύεται με τριετές συμβόλαιο και έτσι αρχίζει μια δικαστική διαμάχη που θα κρατήσει αρκετά χρόνια.

Η δισκογραφική εταιρεία Experience Hendrix που ίδρυσε ο πατέρας του εκλιπόντος καλλιτέχνη κατάφερε να πάρει τα δικαιώματα των τραγουδιών και θα τα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου. Ωστόσο, το Station Break είναι από αυτά που δεν είχε ακουστεί ποτέ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ