- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σοφία Ρομπόλη: Όταν είχα πρωτοβγεί στην τηλεόραση έλεγαν για μένα «να η μουγγή»
Τι είπε για τον viral χορό της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Η Σοφία Ρομπόλη για τη διερμηνεία νοηματικής γλώσσας, τις δυσκολίες και τον viral χορό της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Η διερμηνέας νοηματικής γλώσσας, Σοφία Ρομπόλη, μίλησε στο «The 2Night Show» και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τη δουλειά της και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της διερμηνείας στην Ελλάδα, μιλώντας για τα σχόλια που έγιναν για εκείνη όταν βγήκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση.
«Πια είναι αδόκιμος ο όρος "κωφάλαλοι". Στη γειτονιά μπορεί να έλεγαν: "Να η μουγγή!". Όταν είχα πρωτοβγεί στην τηλεόραση. Το τι έχω ακούσει... Ήταν πολύ ωραία αυτή η περίοδος, γιατί δεν ήξεραν ότι ακούω. Υπήρξε μια περίοδος που επειδή δεν με άκουγαν σε συνεντεύξεις κτλ., δεν ήξεραν ότι ακούω και άκουγα τα πάντα. Όχι, δεν έλεγαν για εμένα, δεν ήταν προσωπικό» εξομολογήθηκε η Σοφία Ρομπόλη και συνέχισε: «Μπορεί να έβγαινα με μια παρέα κωφών, να κάναμε νοηματική και κάτι να έλεγαν από πίσω: "Πωπω τα καημένα, πωπω και τι όμορφα που είναι, και τι ωραία αγόρια που είναι και τι ωραία κορίτσια, και γιατί;" και κάτι τέτοια. Εμένα μου άρεσε να γυρνάω και να τους ρωτάω αν έχουν ώρα και πάθαιναν σοκ. "Μιλάει, δεν είναι δυνατόν... Έχουμε γίνει ρεζίλι"».
«Οκ, σιγά-σιγά όμως εκπαιδεύεται το κοινό και βλέπεις ότι τώρα μετά από τόσα χρόνια πλέον ο κόσμος είναι πολύ φιλικός στην προσβασιμότητα. Βέβαια πρέπει να πω πως έχω γκρινιάξει πάρα πολύ και στον Alpha και στα θέατρα», πρόσθεσε η διερμηνέας νοηματικής γλώσσας που έγινε viral με τον χορό της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Σοφία Ρομπόλη: «Τώρα πλέον υπάρχει ορατότητα»
«Τότε πηγαίναμε με το Θέατρο Κωφών, γιατί είμαι διερμηνέας του Θεάτρου Κωφών 25 χρόνια, θήτευσα δίπλα στην κυρία Ελένη Καρρά και μας πήγαινε σε διάφορες παραστάσεις, γιατί ουσιαστικά αυτή ήταν η σχολή για τους κωφούς δεδομένου ότι οι κωφοί δεν μπορούνα να φοιτήσουν ισότιμα σε μια δραματική σχολή, οπότε μας έβαζαν να κάθομαι δίπλα στη σκηνή στην άκρη και μου έλεγαν να μην ενοχλήσω. "Μην κάνεις πολύ και ενοχλήσεις". Έχει γίνει στο Εθνικό Θέατρο αυτό που λέω. Ενώ τώρα πλέον υπάρχει αυτή η ορατότητα. Μπορούν να γίνουν κάποιες παραστάσεις προσβάσιμες για τα άτομα με κώφωση, τραγούδι όπως είδαμε πρόσφατα», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Σοφία Ρομπόλη.
Η Σοφία Ρομπόλη και ο viral χορός της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
«Λένε τι ωραίο perfomance ήταν αυτό στο Σύνταγμα. Ωραία περάσατε και περάσαμε και κωφοί κι ακούοντες κι ήταν συμπεριληπτικό το κοινό κι αυτό ήταν το σημαντικό. Εγώ, όμως, έκανα δουλειά εκείνη την ώρα. Δεν χόρευα. Εκεί ήταν ένα τεχνικό κομμάτι που έπρεπε να σκέφτομαι το συντακτικό γιατί σε ένα τραγούδι αλλάζει για να έχει νόημα και για τους κωφούς και μπορεί να πάει όλο τούμπα. Δεν πάει με τη σειρά που το λέει ο τραγουδιστής εκείνη τη στιγμή. Άρα, εγώ έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένη στο τεχνικό κομμάτι, στον ρυθμό και στο Σύνταγμα είχε την έξτρα δυσκολία, που ήταν μεγάλη πρόκληση για εμένα να είναι κάθε δεκαετία και τραγούδι. Μέσα από κάθε τραγούδι έπρεπε να δώσω τον τρόπο, τη νοοτροπία και την κουλτούρα», είπε για τον viral χορό της η Σοφία Ρομπόλη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εταιρεία που είχε αποτιμηθεί σχεδόν 1 δισ. δολάρια
Ο πρώην παίκτης του Survivor μοιράστηκε βίντεο από την προσπάθειά του να παίξει ποδόσφαιρο με προσθετικό πόδι
Ο δημοσιογράφος ρωτήθηκε για τη δυσλαλία και εξομολογήθηκε ότι την κληροδότησε και στα παιδιά του
«Δεν δέχομαι να κρίνεται από τον 1ο μήνα. Για όνομα του Θεού»
Ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν δωρεάν
Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»
Η λαμπερή είσοδος στο πλατό
Όσα δήλωσε για τα παιδικά του χρόνια
Ο τηλεοπτικός σταθμός αποχαιρετά τον Αντώνη Κανάκη
Παρότι έγιναν συζητήσεις για την επιστροφή της τηλεοπτικής σειράς
Η ανακοίνωση Κανάκη και οι αντιδράσεις
Έρχεται η πρώτη, διπλή αποχώρηση
Ο παρουσιαστής του Πρωινού σε ακόμα μία διένεξη με τη νέα συνεργάτιδά του στο πάνελ
Αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας του ραδιοφωνικού σταθμού
To κοινό μήνυμα αγάπης
H βραδιά αφιέρωμα στον τραγουδιστή
Ο γνωστός χορογράφος μίλησε για τη μακρόχρονη συνεργασία τους και τη δυσκολία να διαχειριστεί την απώλεια του τραγουδιστή
Όσα αποκάλυψε για το ειδικό αφιέρωμα του ΣΚΑΪ
Στη σκηνή ανεβαίνουν οι Πάνος Μουζουράκης, Χρήστος Μάστορας και Έλενα Παπαρίζου
Η στιχομυθία της δημοσιογράφου με τον παρουσιαστή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.