TV & Media

Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη ο τίτλος της «Ελευθεροτυπίας» για 8,1 εκατ. ευρώ

Η εφημερίδα έκλεισε τον Νοέμβριο του 2014.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ελευθεροτυπία»: Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη για 8,1 εκατ. ευρώ
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

«Ελευθεροτυπία»: Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη για 8,1 εκατ. ευρώ ο τίτλος της εφημερίδας

Στην εταιρεία Alter Ego του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, κατέληξαν ο τίτλος της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και της ιστοσελίδας enet.gr.

Στον πλειστηριασμό που έγινε σήμερα (4/3) η εταιρεία του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού πλειοδότησε με προσφορά σχεδόν 8 εκατομμυρίων ευρώ και πήρε στη διάθεσή του τους τίτλους της ιστορικής εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ο πλειστηριασμός δύο ακινήτων της πτωχευμένης εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος: το βιομηχανικό ακίνητο στο Κορωπί και το κτίριο της Μίνωος 10-16 όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση. Από τον Ιανουάριο του 1984 η εφημερίδα άλλαξε το σχήμα της σε ταμπλόιντ, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών. Η εφημερίδα έκλεισε οριστικά τον Νοέμβριο του 2014.


Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας.

Από τον Ιανουάριο του 1984 η εφημερίδα άλλαξε το σχήμα της σε ταμπλόιντ, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών.

Ένα πρόσωπο που συνέδεσε το όνομά του με την εφημερίδα ήταν αυτό του Σεραφείμ Φυντανίδη, που υπήρξε διευθυντής της για περισσότερα από 30 χρόνια (μία θητεία από τις μακρότερες στον αθηναϊκό τύπο), από το ξεκίνημα της έκδοσης της εφημερίδας το 1976 (με μικρά διαλείμματα) μέχρι την παραίτησή του τον Απρίλιο του 2007.

Η εφημερίδα έκλεισε οριστικά τον Νοέμβριο του 2014.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ