TV & Media

Marketing in Practice: Σεξουαλική παρενόχληση στον επαγγελματικό χώρο - Η νομική πλευρά

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Marketing in Practice: Σεξουαλική παρενόχληση στον επαγγελματικό χώρο - Η νομική πλευρά

Ο Θέμης Σαρανταένας και ο Λουκάς Προυσανίδης συζητούν για τις νομικές προεκτάσεις της σεξουαλικής παρενόχλησης στον επαγγελματικό χώρο

Σε αυτό το επεισόδιο αναδεικνύουμε ένα θέμα που αφορά κάθε είδους εργασιακό περιβάλλον και κάθε κλάδο: τη σεξουαλική παρενόχληση στον επαγγελματικό χώρο. Ωστόσο συζητάμε για την νομική πλευρά και έρχεται να συμπληρώσει το προηγούμενο επεισόδιο που αναλύει την ψυχολογική πλευρά. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι ένα θέμα που αγγίζει τις ζωές πολλών ανθρώπων και έχει σημαντικές κοινωνικές, επαγγελματικές και ψυχολογικές συνέπειες. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σχετικά με αυτό το σοβαρό θέμα και να παράσχουμε πολύτιμες πληροφορίες για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που διαθέτουν όσοι αντιμετωπίζουν τη σεξουαλική παρενόχληση στον επαγγελματικό τους χώρο. 

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο του στο studio τον Δικηγόρο Αθηνών & Ποινικολόγο Λουκά Προυσανίδη συζητούν για τις νομικές προεκτάσεις της σεξουαλικής παρενόχλησης στον επαγγελματικό χώρο.

Στη συζήτηση εξηγήθηκε πώς ορίζεται η σεξουαλική παρενόχληση από τη νομοθεσία, διακρίνοντας την από τη σεξουαλική επίθεση, η οποία έχει διαφορετικές νομικές προεκτάσεις. Συζητήθηκαν επίσης οι νομικές συνέπειες για κάποιον που διαπράττει σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό του χώρο και το πώς αποδεικνύεται ένα τέτοιο περιστατικό. Ένα σημαντικό σημείο αφορούσε τον κρίσιμο ρόλο των μαρτυριών στην απόδειξη ενός περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στο δικαστήριο. Ακολούθησε συζήτηση για το πώς μπορεί ένας εργοδότης να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τον ίδιο από νομικές κυρώσεις σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και για τις ευθύνες των εταιρειών και των εργοδοτών σε περίπτωση γνωστοποίησης ενός περιστατικού. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκαν τα δικαιώματα του κατηγορούμενου για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διαδικασία της νομικής έρευνας και δίκης. Ακόμα, συζητήθηκε η προστασία από κακόβουλες καταγγελίες, οι οποίες μπορεί να έχουν άλλα κίνητρα και συχνά καταπίπτουν στο δικαστήριο. Τέλος, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μίλησε για την σημασία των όρια στον επαγγελματικό χώρο δίνοντας 6 tips για την εφαρμογή τους.

S09 Ε198 | Σεξουαλική παρενόχληση στον επαγγελματικό χώρο   Η Νομική Πλευρά | Marketing

Η εκπομπή «Marketing in Practice and more», παραγωγή του ONEChannel που μετρά πάνω από 190 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBCTV και στη συνέχεια στο AtticaTV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικέςμάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: AthensVoice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, CosmoteTV και ΕΟΝTVκάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, WestChannel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε στις Κυριακή 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Marketing in Practice One Channel Trailer 2024

Κάθε εβδομάδα ο σύμβουλος μάρκετινγκ και ανάπτυξης επιχειρήσεων Θέμης Σαρανταένας μέσα από τo podcast «Marketing & Business Tips» της ATHENS VOICE, με απλά λόγια, χωρίς ορισμούς, με άξονα την ελληνική πραγματικότητα και πάντα με ρεαλιστική προσέγγιση αναλύει σύντομα και ένα διαφορετικό επιχειρηματικό θέμα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ