TV & Media

Νατάσα Παζαΐτη: «Δεν έχω επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, είμαι αφοσιωμένη στην επιστήμη μου»

Η σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη - Η απάντησή της σε δημοσίευμα για την υγεία της

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νατάσα Παζαΐτη
Η εξομολόγηση της Νατάσας Παζαΐτη για την ιατρική, το μήνυμα για τον καρκίνο και τη δημοσιότητα © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Νατάσα Παζαΐτη: Η σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη για την ιατρική, το μήνυμα για τον καρκίνο του μαστού και η σχέση με τη δημοσιότητα

H Νατάσα Παζαΐτη παραχώρησε στον Alpha μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και ξεκαθάρισε ότι τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να έχει δώσει και η ίδια στο παρελθόν μάχη με τον καρκίνο δεν ισχύουν. Η Νατάσα Παζαΐτη διατηρεί στην Αθήνα το Κέντρο Υγείας Μαστού. 

«Αυτό είναι κάτι που κυκλοφορεί πολλά χρόνια. Νομίζω από τότε που ξεκίνησα τη χειρουργική ειδικότητα. Ίσως έχει να κάνει με το ότι ασχολήθηκα με τον μαστό. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το πω, αν νοσούσα από καρκίνο του μαστού, θα το έλεγα δημόσια. Θα έκανα τον εαυτό μου σημαία για να ενθαρρύνω τις γυναίκες να καταλάβουν ότι είναι μία περιπέτεια που περνάει. Δεν ισχύει», διευκρίνισε η ιατρός και σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwhbl2nf558p)

«Δεν είναι δρόμος σιωπής. Επικοινωνώ με τον κόσμο, έχω τη δική μου ιστοσελίδα, είμαι αφοσιωμένη στην επιστήμη μου. Επίσης, επικοινωνώ μέσα από τα social media πάντα σε σχέση με την επιστήμη μου, δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Κάνω πολλές ενημερωτικές ομιλίες. Δεν χρειάζομαι τη δημοσιότητα στο κομμάτι της προσωπικής μου ζωής», είπε η Νατάσα Παζαΐτη σχετικά με την απόφασή της να μην δίνει συχνά συνεντεύξεις. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwhbjwpn5aih)

Νατάσα Παζαΐτη: «Οι στιγμές που έχασε από τα παιδιά μου ήταν οι δυσκολότερες»

Η Νατάσα Παζαΐτη μίλησε για τις ισορροπίες που κλήθηκε να κρατήσει όταν έκανε την ειδικότητά της και τα παιδιά της ήταν ακόμη μικρά. «Η πιο δύσκολη περίοδος ήταν η περίοδος της ειδικότητας που τα παιδιά μου ήταν μικρά. Τότε έχασα στιγμές κι αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό. Θυμάμαι πάντα που με ρωτούσαν αν θα γυρίσω σπίτι, γιατί στη διάρκεια της ειδικότητας εφημέρευα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, οπότε έλειπα πολύ από το σπίτι. Νομίζω ότι μου το καταλογίζανε για πολλά χρόνια. Τώρα που έχουν μεγαλώσει, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Θυμούνται όλες τις θυσίες που έχω κάνει σε σχέση με τη δουλειά μου και το θαυμάζουν. Είμαι καλό παράδειγμα γι’ αυτούς και μου το έχουν συγχωρήσει», εξομολογήθηκε η Νατάσα Παζαΐτη.

Όσο για το πώς στράφηκε στην ιατρική, η Νατάσα Παζαΐτη είπε: «Αυτό τότε με είχε μαγέψει. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό. Όταν πήγα στην ιατρική και έφτασα στις κλινικές, με ενέπνευσαν οι ασθενείς. Τότε αποφάσισα ότι θα γίνω γιατρός. Πώς έφτασα στη χειρουργική; Εκεί έπαιξε πάλι ρόλο μία γυναίκα, η οποία με έβαλε στο χειρουργείο και είδα τη μαγεία του να επεμβαίνεις με τα χέρια σου στο σώμα, στη φύση του ανθρώπου. Το βρήκα συγκλονιστικό».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwhbojwk1gs9)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ