TV & Media

Πέθανε ο θρύλος της Motown, Τζίμι Ράφιν (video)

Αφήνει πίσω του επιτυχίες όπως το ‘What Becomes of the Brokenhearted’

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81640-164782.jpg

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Τζίμι Ράφιν, μία από τις πιο ζεστές ανδρικές φωνές της Motown με μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες στα τσαρτ όπως το: «What Becomes of the Brokenhearted». Τα παιδιά του εκλιπόντος, Φιλίσια και Τζίμι Λι Τζούνιορ, επιβεβαίωσαν ότι ο πατέρας τους απεβίωσε σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας αλλά δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του. Από τις αξέχαστες μεγάλες επιτυχίες του τραγουδιστή είναι το ‘What Becomes of the Brokenhearted’ του 1966 και το «Hold on (To my Love)», μια παραγωγή του Μπάρι Γκιμπ των Bee Gees που πέθανε το 2012.

«Ήταν σπάνιος άνθρωπος και άφησε το σημάδι του στην μουσική βιομηχανία. Θα μας λείψει πολύ και είμαστε συντετριμμένοι από το θάνατό του», δήλωσε η κόρη του Φιλίσια και πρόσθεσε, «Ευχαριστούμε όλους, συγγενείς, φίλους και τους θαυμαστές του για την αγάπη που μας δίνουν αυτή τη δύσκολη στιγμή». Ανάμεσα στους διάσημους θαυμαστές του Ράφιν και ο Μπόι Τζορτζ, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο Ράφιν ήταν μια τεράστια ψυχή της σόουλ».

Ο Τζίμι Ράφιν γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1936 στο Κόλινσβιλ του Μισισιπή. Πριν από το 1964 είχε ενταχθεί στη δισκογραφική οικογένεια της Motown στην οποία ανήκαν ήδη οι Μάρβιν Γκέι, οι Supremes αλλά και ο αδελφός του Ντέιβιντ, μέλος των The Temptations. Τη δεκαετία του ’60 κάνει μεγάλη επιτυχία με το ‘What Becomes of the Brokenhearted’ και η πορεία του συνεχίζεται με χιτ με το ‘I've Passed This Way Before΄και ‘ Gonna Give Her All the Love I'veGot’ .Ο αδελφός του πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 1991 και ο Ρίφιν ηχογραφεί στη μνήμη του το άλμπουμ ‘I Am My Brother's Keeper’. Πολλά τραγούδια του έγιναν στη συνέχεια επιτυχία από τραγουδιστές όπως ο Μάρβιν Γκέι και η Γκλάντις Νάιτ. Ακόμη και ο Μάικλ Τζάκσον είχε πει τραγούδια του σε πολύ νεαρή ηλικία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.