TV & Media

Marketing in Practice: Franchise ή ανεξάρτητη επιχείρηση;

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θέμης Σαρανταένας και Πλάτωνας Μαλικούρτης συζητούν στην τηλεοπτική εκπομπή «Marketing in Practice and more»

Ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο τον Πλάτωνα Μαλικούρτη συζητούν στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Marketing in Practice and more».

Το Franchising (δικαιόχρηση) αποτελεί ένα σύστημα συνεργασίας μεταξύ δύο ανεξάρτητων οντοτήτων, του franchisee (δικαιοδόχος) ­και του franchisor (δικαιοπάροχος), όπου ο franchisee αποκτά το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα, την τεχνογνωσία και την επιτυχημένη επιχειρηματική μοντέλο του franchisor. Με αυτόν τον τρόπο, ο franchisee αξιοποιεί την επιτυχία και τη φήμη του franchisor, ενώ ο franchisor επεκτείνει την παρουσία του σε νέες αγορές χωρίς να χρειάζεται να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση των καταστημάτων. Οι επιχειρήσεις Franchise που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα υπερβαίνουν τις 22.000 και λειτουργούν με περίπου 600 διαφορετικά συστήματα δικαιόχρησης.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένo στο studio τον σύμβουλο Franchise Πλάτωνα Μαλικούρτη συζητούν για τις επενδυτικές ευκαιρίες μέσω Franchising στην σημερινή ανταγωνιστική αγορά.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν οι επιλογές Franchising που κυριαρχούν σήμερα στην Ελληνική αγορά, οι τάσεις και οι προκλήσεις. Εκτενώς αναλύθηκαν οι προϋπόθεσες συμμετοχής σε ένα Franchise ενώ τονίστηκαν τα χαρακτηριστικά εκείνα που πρέπει να αναζητάει ένας επενδυτής πριν κάνει την επιλογή του. Ακόμα, παρουσιάστηκαν ο δεσμεύσεις και υποχρεώσεις των Franchisors και δόθηκαν συγκεκριμένα tips για τον έλεγχο αυτών. Τέλος, απαντήθηκε το καίριο ερώτημα για το εάν ένα Franchise Brand εγγυάται την επιχειρηματική επιτυχία.

S08 Ε176 | Franchise ή ανεξάρτητη επιχείρηση; | Marketing in Practice | ONE Channel

Η εκπομπή «Marketing in Practice and more», παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 175 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται

με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 8 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε στις Κυριακή 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Marketing in Practice One Channel Trailer 2023

Κάθε εβδομάδα ο σύμβουλος μάρκετινγκ και ανάπτυξης επιχειρήσεων Θέμης Σαρανταένας μέσα από τo podcast «Marketing & Business Tips» της ATHENS VOICE, με απλά λόγια, χωρίς ορισμούς, με άξονα την ελληνική πραγματικότητα και πάντα με ρεαλιστική προσέγγιση αναλύει σύντομα και ένα διαφορετικό επιχειρηματικό θέμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ