TV & Media

Πέθανε ο μακροβιότερος ραδιοφωνικός παραγωγός στον κόσμο με καριέρα έξι δεκαετιών

Πού εργαζόταν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκανε 51 χρόνια ραδιοφωνική εκπομπή – Ο 96χρονος DJ αποχαιρέτησε τους ακροατές του
Ο Ρέι Κορντέιρο © Ηοng Kong Free Press

Ραδιόφωνο: Πέθανε ο μακροβιότερος παραγωγός στον κόσμο με καριέρα έξι δεκαετίες

Ο Ρέι Κορντέιρο ο οποίος αναγνωρίστηκε από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο μακροβιότερος ραδιοφωνικός παραγωγός στον κόσμο πέθανε χθες, Σάββατο, σε ηλικία 98 ετών.

Η εκπομπή. του γνωστού για τη μπάσα φωνή, την τραγιάσκα του και της εύκολης ακρόασης λίστες αναπαραγωγής «All The Way With Ray» μεταδόθηκε για 51 χρόνια μέχρι που αποσύρθηκε το 2021.

Μιλώντας μετά την αποχώρησή του, είπε: «Το κοινό με ακολούθησε, μεγάλωσε μαζί μου και είναι σε όλο τον κόσμο τώρα. «Ακόμα με άκουγαν στο διαδίκτυο». Στην τελευταία του εκπομπή, ευχαριστώντας τους ακροατές του, καθώς ολοκλήρωσε το ραδιοφωνικό πρόγραμμά του είχε πει «Λοιπόν, αυτό είναι. Σας ευχαριστώ πολύ που ήσασταν συντονισμένοι, αντίο, σας ευχαριστώ που ήρθατε».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του που διήρκεσε περισσότερο από μισό αιώνα, πήρε συνεντεύξεις από τους Beatles στο απόγειο της φήμης τους το 1964, ενώ παρακολουθούσε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στο BBC στο Λονδίνο.

Είπε ότι ο Τζον Λένον του αφηγήθηκε τις πρώτες μέρες τους στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου ζούσαν σε σχετική φτώχεια και έπαιζαν σε κλαμπ.

Ο Κορντέιρο είχε πει ότι και τα τέσσερα μέλη των Beatles του έδωσαν αυτόγραφο σε ένα εξώφυλλο περιοδικού. «Μάλλον αξίζει μια περιουσία», είχε δηλώσει γελώντας.  Η μετάδοση της συνέντευξης των Beatles στο ραδιόφωνο του Χονγκ Κονγκ έκανε τον Κορντέιρο διασημότητα. Άλλα αστέρια από τα οποία πήρε συνέντευξη ήταν ο Έλτον Τζον και ο Τόνι Μπένετ.

Ο Κορντέιρο τιμήθηκε πέρυσι με το Silver Bauhinia Star του Χονγκ Κονγκ. Άλλες τιμητικές διακρίσεις ήταν το MBE το 1987, η τιμητική υποτροφία από την Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών του Χονγκ Κονγκ το 2012 και ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα Κοινωνικών Επιστημών από το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ το 2022. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ