- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Prince επέστρεψε με σελίδα στο Facebook
Απάντησε μόνο μία από 4.000 ερωτήσεις θαυμαστών
Δεν είναι μόνο τα δύο νέα του άλμπουμ που τον επαναφέρουν στο προσκήνιο της μουσικής σκηνής. Είναι και η κίνησή του να δημιουργήσει σελίδα στο Facebook. O «πρίγκιπας» της σέξι φανκ μουσικής είναι εδώ και έχει μέσα σε δύο μέρες 1. 710.000 και πλέον ακολούθους.
Όταν εγκαινίασε τη σελίδα στο Facebook έκανε Q&A και δέχθηκε πάνω από 4.000 ερωτήσεις –υπήρχαν και πολλές άσχετες όπως “χάλασε το αυτοκίνητό μου. Τι να κάνω;”»– και τελικά απάντησε μόνο σε μία.
Ήταν η ερώτηση/τοποθέτηση ενός θαυμαστή: «Μπορείς να τονίσεις την αξία τού να γυρίσει όλη η μουσική στη συχνότητα των 432 Hz;». O Prince απάντησε κάνοντας λόγο για τον «Χρυσό Κανόνα» και γιατί πρέπει να γυρίσουμε όλη τη μουσική μας στα 432 Hz.
Τι είναι όμως αυτό που φαίνεται τόσο σημαντικό ώστε να μπει ο Prince στη διαδικασία να απαντήσει; Χωρίς να είμαστε ειδικοί αναζητήσαμε στοιχεία για τη συχνότητα της μουσικής και βρήκαμε ότι από το 1953 σχεδόν το σύνολο της μουσικής παίζεται στα 440 Hz. Σύμφωνα με τους ειδικούς έχει να κάνει με την αρμονία και γράφουν ότι η φυσιολογική συχνότητα για τον άνθρωπο είναι τα 432 Hz και όχι τα 440 Hz. Σύμφωνα με νέες έρευνες η συχνότητα των 440 Hz μπορεί να είναι ανθυγιεινή και να προκαλεί αντικοινωνική συμπεριφορά.
Υπάρχει και η θεωρία ότι την αλλαγή συχνότητας της μουσικής στα 440Hz την προώθησε πρώτη φορά ο Γκέμπελς (υπεύθυνος προπαγάνδας του Γ΄ Ράιχ). Το 1940 οι HΠΑ σύστησαν παγκοσμίως τα 440 Hz και από το 1953 είναι στάνταρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Εγώ είπα απλώς, ναι, σε μία πρόταση που μου κάνανε» είπε ο ηθοποιός
Υπήρξε συστηματικός συλλέκτης και ερευνητής της μουσικής και πολιτιστικής ιστορίας
Η εμφάνιση μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη
Ο δημιουργός σειρών όπως οι «Τρεις Χάριτες» μίλησε για τα νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Ο παρουσιαστής άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του on air, μιλώντας για τα σχόλια που δέχεται όλη τη σεζόν
«Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερχόταν κάθε μέρα στο νοσοκομείο και μου έλεγε "Σταρόβα πεθαίνω για σένα"»
«Δεν το έχω το επιχειρείν, μέχρι σήμερα είμαι με χρέη», δήλωσε ο ηθοποιός
Τι αναφέρει ο πατέρας του για την αποθεραπεία του παίκτη του Survivor
«Η οικογένειά της είναι φανταστική. Δεν την άφησαν ούτε δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Τραϊανό Δέλλα, ήταν μια βιβλική φιγούρα»
«Θέλω να κάνετε τον σταυρό σας για εμένα και να πάνε όλα κατ' ευχήν»
Τα ΜΜΕ δεν ξέρουν πού να σταματάνε, το γνωρίζουμε αυτό, όμως πόσα κακοποιητικά λάθη να αντέξουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους...
Προβάλλονται κάποιοι άνθρωποι επειδή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, ή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς επειδή προβάλλονται;
Η εμφάνιση του Κώστα Δόξα που προκάλεσε αίσθηση
Ο σταθμός του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα
Ο Αμερικανός πρόεδρος πανηγυρίζει για την αυλαία του The Late Show
Οι δύο δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεκδικώντας δικαίωση μετά την απομάκρυνσή τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.