TV & Media

Πώς η «Λάμψη» του Φώσκολου έγινε αιτία διαμάχης ανάμεσα στην Κάτια Δανδουλάκη και τον Χρήστο Πολίτη

Οι δηλώσεις του ηθοποιού και η απάντηση της πρωταγωνίστριας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάτια Δανδουλάκη
© NDP

Η Κάτια Δανδουλάκη αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Χρήστου Πολίτη για την περίοδο που συμπρωταγωνιστούσαν στη σειρά «Λάμψη».

Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό μας» βρέθηκε τη Δευτέρα (26/09) η Κάτια Δανδουλάκη. Η γνωστή ηθοποιός απάντησε στα όσα δήλωσε ο Χρήστος Πολίτης σε πρόσφατη συνέντευξή του για εκείνη, την περίοδο όπου πρωταγωνιστούσαν μαζί στην Λάμψη του Νίκου Φώσκολου.

«Πληροφορήθηκα για τη συνέντευξη του Χρήστου Πολίτη, δεν την διάβασα απευθείας όμως. Δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα στα οποία με πληροφόρησαν πως ο Χρήστος ήταν πολύ αρνητικός. Και να με βασανίσεις αυτή τη στιγμή δεν έχω τίποτα αρνητικό να θυμηθώ από τον Χρήστο. Τον αγαπάω πάρα πολύ, τον πονάω γιατί περάσαμε πολύ όμορφες στιγμές μαζί. Ο Χρήστος μου, είναι πάντα ο Χρήστος μου. Στενοχωριέμαι μόνο για ένα πράγμα. Όταν περνάνε τα χρόνια και μέσα σου στοιβάζεται μόνο η λύπη και ο αρνητισμός, γυρίζει πίσω σε εσένα και αυτό σου καταστρέφει τη ζωή», είπε αρχικά η Κάτια Δανδουλάκη.

Και συμπλήρωσε «τα χρήματα είναι κάτι που δεν μου περνάει καν από το μυαλό. Είναι κάτι που δεν μπήκε ποτέ ανάμεσά μας. Όταν μεγαλώνουμε, κάποιοι άνθρωποι -πιθανόν να έχει πέσει σε αυτή την περίπτωση ο Χρήστος Πολίτης, στεναχωριέμαι για αυτό- κρατάνε, τους βασανίζουν τα αρνητικά της ζωής. Αυτό τους κάνει η ζωή να τους ανταποδίδει σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια μόνο αρνητικά. Δεν το κάνω ποτέ. Εμένα η ψυχή μου είναι θησαυροφυλάκιο μόνο για τις χαρές και για τους πόνους τους μεγάλους που έχω περάσει».

«Συγκεκριμένα δεν είχα καμία λύπη από τον Χρήστο. Θέλω να του στείλω όσο φως έχει η ψυχή μου και του το στέλνω, την αγάπη που του έχω και όλα τα άλλα είναι έξω από τη δική μου αντίληψη», κατέληξε η Κάτια Δανδουλάκη.

Κάτια Δανδουλάκη: Δεν έχω τίποτα αρνητικό να θυμηθώ από τον Χρήστο Πολίτη – Πάω μπροστά με την αγάπη

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Πολίτης με δηλώσεις του στο περιοδικό «The Magazine» είχε μιλήσει για την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στη Λάμψη, για τα χρήματα που πήρε και για τις σχέσεις που είχε με τους υπόλοιπους συντελεστές της σειράς.

«Παίρναμε το σενάριο το βράδυ και γυρίζαμε την επομένη. Κάθε πρωινό μου ήταν τραγικό. Έβριζα. [...] Εγώ και η Δανδουλάκη είχαμε δικαίωμα να διορθώνουμε το κείμενο. Εκείνη ερχόταν στο γύρισμα και το κείμενο της ήταν όλο γεμάτο blanco. Εγώ από την αρχή είπα ότι δεν θα αλλάξω ούτε ένα «και». Είμαι ηθοποιός, όχι σεναριογράφος, δεν θα κάνω και αυτή τη δουλειά. Ο αγώνας μου λοιπόν ήταν να κάνω ό,τι μπορούσα για αυτό το ρόλο. Ένα στοιχείο που έβαλα στον Γιάγκο Δράκο ήταν το ερωτικό. Δεν εννοώ σεξουαλικό, αλλά το πώς βλέπεις τον κόσμο», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Προφανώς το έκανα για τα λεφτά. Δεν είχα μία γιατί τα είχα ρίξει όλα στο Απλό Θέατρο που τότε ήταν πίσω από το Πάντειο, όπου ανέβαζα ποιοτικά έργα. Έφτασα όμως να παίρνω από τη μάνα μου χρήματα για τσιγάρα και βενζίνη. Και υποτίθεται ότι ήμουν γνωστός πρωταγωνιστής», είπε ο Χρήστος Πολίτης για το θέμα των χρημάτων.

«Χρήστο, παραπάνω από 1.100.000 δρχ δεν μπορούμε να σου δώσουμε, μου λένε. Μάλλον με δουλεύουν, σκέφτηκα, όταν άκουσα το ποσό. Ήταν αστρονομικό για μένα. Δηλαδή αν μου έλεγαν 100.000 το μήνα πάλι θα μου φαίνονταν πολλά. Πόσο παίρνει η Δανδουλάκη; τους ρωτάω. Λίγο παραπάνω από σένα, μου λένε. Καλά λέω, ας της κάνουμε τη χάρη, γιατί μέχρι τώρα ό,τι έχουμε κάνει μαζί, είμαι πρώτο όνομα εγώ. Έλα όμως που σύντομα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη δεν παίρνει 50.000 παραπάνω, αλλά συνολικά 2.000.000 και βάλε [...]», σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ