TV & Media

Γιάννης Βογιατζής: Η γυναίκα μου πέθανε στα χέρια μου - Υπήρξε ανεπανάληπτη κυρία

Ο Γιάννης Βογιατζής αποκαλύπτει την πρόταση που του έγινε να πολιτευτεί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής χαμογελά στο κοινό
Ο ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής © NDP

Γιάννης Βογιατζής: Η εξομολόγηση για τον θάνατο της γυναίκας του, τον πατέρα του και τη στάση που κράτησε όταν άρχισε να παίζει στο θέατρο.

O Γιάννης Βογιατζής παραχώρησε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σύζυγό του, τον γάμο τους και τη στιγμή που εκείνη έφυγε από τη ζωή στα χέρια του.

«Ευτύχησα να έχω μια πολύ σπουδαία οικογένεια. Και από πατέρα και από μητέρα και από τον αδελφό μου που χάσαμε νωρίς. Και μετά όταν παντρεύτηκα ήμουν ευτυχισμένος. Ποτέ δεν είχα αυτό το δηλητήριο. Τα είχα λύσει όλα λέγοντας την αλήθεια και κοιμόμουν ήρεμος. Η αλήθεια λυτρώνει», είπε αρχικά ο Γιάννης Βογιατζής και πρόσθεσε:

«Πέθανε στα χέρια μου κυριολεκτικά. Έκανα πρόβα και παράσταση την ίδια μέρα γιατί ήξερα ότι αυτό ήθελε για μένα. Πάντα με στήριζε. Αν δεν είχα κι αυτή τη γυναίκα ίσως να μην είχα αυτή την όποια καριέρα έκανα. Τώρα πια που είμαι κι εγώ σε μια ηλικία που θα πάω να τη βρω, της την προσφέρω με όλη μου την αγάπη και τον σεβασμό στο όνομά της. Γιατί υπήρξε μια κυρία ανεπανάληπτη. Όταν λέμε κυρία εννοούμε αυτήν την κυρία. Θα υπάρχουν εκατομμύρια άλλες κυρίες και θα είμαι ευτυχής να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες. Εγώ όμως μία γνώρισα και μία λάτρεψα» είπε συγκινημένος ο Γιάννης

 

 

Γιάννης Βογιατζής: «Ο πατέρας μου με αρνήθηκε σαν ηθοποιό»

Ο Γιάννης Βογιατζής μίλησε ακόμη και για τη σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος, όπως είπε, τον αρνήθηκε σαν ηθοποιό. «Ο πατέρας μου άργησε πολλά χρόνια να έρθει να με δει στο θέατρο. Με αρνήθηκε σαν ηθοποιό. Ήταν πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Τον ρώταγαν και για τον εξάδελφό μου, τον Γιάννη Βογιατζή και αρνείτο ότι είχε σχέση και με τους δύο. Ο Γιάννης ήταν ανιψιός και πνευματικός του γιος αφού τον είχε βαφτίσει και είχε παντρέψει τον πατέρα του. Εγώ όταν βρισκόμουν στην Αθήνα στο σπίτι του κοιμόμουν. Τι ωραία τραγουδούσε ο θείος μου ο Χρήστος και η μητέρα του, η θεία μου η Νίκη!»

Ο Γιάννης Βογιατζής σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε: «Την παλιά εποχή, ήταν κάτι πολύ κακό να τραγουδάς και να παίζεις θέατρο εξαιτίας των μπουλουκιών που πηγαίναν στην επαρχία και ξελόγιαζαν τους άντρες και τις γυναίκες. Δεν είχαν καλή φήμη οι ηθοποιοί. Η γιαγιά μου όταν της είπαν να ακούσει τον εγγονό της να τραγουδάει έβαλε τα ραδιόφωνα σε κασέλες και δεν τα έβγαλε ποτέ».

 

Γιάννης Βογιατζής: Η πρόταση από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να πολιτευτεί

Ο Γιάννης Βογιατζής είχε δεχθεί πρόταση από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να πολιτευτεί και αναφέρθηκε στον κορωνοϊό.

«Η αλήθεια δεν σώζει μόνο τους ηθοποιούς. Σώζει και τους πολιτικούς. Ήμασταν σε δεξίωση στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μου έκανε πρόταση να γίνω βουλευτής. Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να γίνω βουλευτής γιατί ο βουλευτής θα αναγκαστεί να πει και ψέματα» ανέφερε ο Γιάννης Βογιατζής.

Και συνέχισε: «Τότε μου είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: “Γιατί όλοι οι πολιτικοί λένε ψέματα;”. Εγώ του απάντησα “όλοι μπορεί να λένε ψέματα εκτός από εσάς κ. Πρόεδρε” και μου λέει “Τι λες; θα σε… σφάξω”. Το αισθάνομαι αυτό. Όμως αν ο πολιτικός πει τελείως την αλήθεια θα ξαναβγεί βουλευτής; Αυτές οι σκέψεις μου ξαναήρθαν στο μυαλό τώρα με τον κορονοϊό. Ακούς τους αρνητές που δεν έχουν κάνει σπουδές και από μόνοι τους λένε δεν υπάρχει ο ιός. Δηλαδή φτάνει στα έγκατα της βλακείας. Παρακάτω δεν φτάνει η βλακεία» ανέφερε ο Γιάννης Βογιατζής.

«Ρώτησα έναν αρνητή “εσύ που μιλάς έτσι τι είσαι; Γιατρός; Λοιμωξιολόγος; Φαρμακοποιός; Έστω βιοχημικός;” Και μου απάντησε “Έχω ένα περίπτερο στην Ομόνοια”. Δεν ήξερα τι να απαντήσω. Δυστυχώς, σε όλη την ανθρωπότητα πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι επειδή δεν τολμούν να πιστέψουν την αλήθεια», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ